Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

Maart 2015

28 maart: Sven is verhuisd naar een kleine cattery, hij mag dus zijn carriére als dekkater voort zetten. Hij woont nu bij familie de Groot van cattery Xzantas in Maassluis. Hij heeft hier ook een maatje in het dekkater verblijf dus dat is wel prettig. Ik ga mijn knuffelkont wel erg missen, maar ik weet zeker dat hij op een goede plek zit.

27 maart: Wij hebben op 1 maart 2015 definitief besloten om te stoppen met fokken.
De reden hiervoor is de verandering van de wetgeving naar de wet houders van dieren, deze heeft andere interpretaties met betrekking tot de bedrijfsmatigheid waar je als fokker voor aangemerkt kunt worden.
Mocht je eerst nog hobbyfokker genoemd worden als je onder de 20 kittens per jaar bleef, hebben ze nu de criteria ernstig aangepast, waardoor eigenlijk iedereen die voor de lol een nestje heeft al als bedrijfsmatig fokker kan worden aangemerkt.
1 van deze criteria is bijvoorbeeld als je een dierenspeciaalzaak hebt en aangezien wij een webshop in dierbenodigdheden hebben die als omschrijving bij de KvK verkoop van dieren en dierbenodigdheden heeft vallen wij dus al direct in de bedrijfsmatigheid.
Dit samen met de rabiëswetgeving die met ingang van 1 december 2014 ook is veranderd heeft ons dus het besluit doen nemen om te stoppen met fokken en te gaan genieten van onze coons als kastraten!

Februari 2015

6 februari: Er is van alles gebeurd de afgelopen drie weken. Direct nadat we besloten hadden dat we Rhei, Safari en Cupcake zouden laten steriliseren kreeg ik al een telefoontje van iemand die heel graag Cupcake op zou willen nemen in het gezin. Dit was nog voordat ze überhaupt gesteriliseerd was. Nadat ze opgeknapt was van de operatie is ze verhuisd naar Ben en Carla Weijn

Daarna kwamen er in sneltreinvaart ook nog nieuwe personeelsleden voor Caïro, Sydney en Shanghai, ze zijn alle drie vrijdag 31 Januari verhuisd.

Vandaag kwam er om 17.45 uur een telefoontje van Annette of zij en haar man mochten komen kijken voor Safari. Ze wonen bij ons in Eersel dus konden al snel langskomen. Meteen bij binnenkomst begon Safari ze al helemaal te begroeten en kopjes te geven, dus dat was meteen super. Ze is dus met Annette en Marcel mee gegaan en binnen het half uur kreeg ik al een melding dat ze languit op de bank lag en lag te flemen met Marcel.

Januari 2015

15 januari: De kittens van het wereldsteden nestje doen het goed. Ook Caïro groeit goed, maar ze moet nog wel een achterstandje inhalen om weer net zo zwaar te zijn als haar broer/zusjes. Delhi heeft een gezellig plekje gevonden, nu de rest van het nest nog.

Er is van alles aan het veranderen in de fokkerswereld en ook met het vervoeren van katten/kittens naar het buitenland.
Dit betekend dus dat wij onze kittens niet meer mee kunnen nemen naar ons huis in Tsjechië zoals wij voorheen altijd deden. Tot 29 December mochten de kittens gewoon zonder rabiës de grens over tot 12 weken als de moeder er bij was (die dus wel ingeënt moest zijn).
Dit betekend dat wij dus even goed moeten nadenken wanneer het voor ons mogelijk is om nog een nestje te krijgen.
Wel is duidelijk dat wij in ieder geval een aantal poezen zullen moeten steriliseren omdat het zeker niet haalbaar is om met de groep die we nu hebben elk jaar een nestje te fokken. Om ze dan de krolsheden en alles wat daarbij komt kijken te besparen gaan aanstaande donderdag in ieder geval Rheia, Safari en Cupcake naar de dierenarts voor hun sterilisatie.

Op dit moment hebben we geen poezen zwanger en ik kan nog niet zeggen wanneer dit weer wel het geval zal zijn.
We zullen eens gaan puzzelen hoe de planning van dit jaar zal gaan worden, zodra hier meer van bekend is is dit terug te lezen op de planningspagina bij kittens.