Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2014

19 December: Vandaag is Minnie naar de familie Daniels verhuisd, zij mag het nieuwe kameraadje van Caya gaan worden. Caya is ook een castraat uit onze cattery die al een aantal jaren bij de familie Daniels woont. Ik denk dat Minnie daar een stuk gelukkiger is als bij ons aangezien ze vaak als pispaaltje gebruikt wordt door de andere coons. En het mooie is dat ze ook nog eens lekker dichtbij woont dus kan haar heel makkelijk gaan bezoeken. We hebben al goed nieuws ontvangen over de integratie van Minnie bij Caya, dus ik ga ervan uit dat het een plekje voor de rest van haar leven gaat zijn.

9 December: Vandaag hebben we Minnie Mouse laten steriliseren. Nadat ze wederom haar zwangerschap geabsorbeerd heeft en dus niet heeft voldragen vinden wij het genoeg en mag ze gaan genieten als castraat. Wellicht hebben we zelfs al een heel liefdevol thuis voor haar gevonden.

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Wat gaat de tijd toch snel.

November 2014

31 november, afgelopen weekend hebben maar liefst 4 kittens hun nieuw personeel gevonden. De zusjes Pippi en Tante Pastellia gaan bij de zussen Marian en Petra Karsenbarg wonen. Weliswaar elk in een ander gezin, maar toch een beetje samen.
De katers Hans en Kapitein Langkous gaan samen bij de familie Heikamp wonen en Tommy was al voorzien van een gezellige plek bij Anne-Marie en haar "kattenbende".
We zoeken nu alleen nog voor Annika en natuurlijk de wereldsteden kittens een gezellig plekje.

3 november is onze Calypso bevallen van maar liefst 9 kittens, ze waren alle 9 vrij klein en helaas hebben 4 kittens het niet gered. Gelukkig zijn er 5 blakende kittens over en deze hebben als thema Wereldsteden gekregen.

Oktober 2014

10 oktober is Milenka bevallen van haar kittens. Het zijn een poesje en een katertje en krijgen het thema Hans en Grietje. Omdat wij van onze mooie Milenka nog geen nageslacht in onze cattery hebben, hebben we Grietje op evaluatie staan voor onze cattery.

2 oktober is Caipirinha bevallen van haar eerste nestje. Het zijn 2 katertjes en 3 poesjes. Moeder en kittens maken het goed en het thema van dit nestje is Pippi Langkous.

September 2014

14 september: Popeye heeft vandaag zijn nieuwe blikopeners ontmoet. Chantal, Maurice en de kinderen kwamen vandaag op bezoek om hem eens te komen bekijken en het was liefde op het eerste gezicht. Hij gaat daar verschrikkelijk verwend worden met heel veel aandacht, speel en knuffelplezier en een exotic vriendje met de naam Draco.

Caipirinha en Milenka zijn beide zwanger en het gaat nog steeds voorspoedig. Milenka heeft meestal niet zoveel kittens en ook nu is ze niet zo dik. Voor Caipirinha is het de eerste keer, ze heeft een mooi buikje maar niet overdreven groot. Ik ben benieuwd naar haar kittens want het is de eerste keer dat ze zwanger is. Milenka geeft altijd hele mooie kittens dus dat gaat deze keer ook vast en zeker gebeuren.

1 september: Vandaag was het de beurt aan Sugar Bear om te gaan verhuizen, hij gaat bij Fanny wonen en zijn roepnaam wordt Mike. De officiële naam van het personage van Sugar Bear.

3 september: de testuitslagen van Brutus zijn binnengekomen en dus was vandaag de beslissing van Ann of ze voor Goofy of voor Brutus zou gaan voor haar cattery. De uiteindelijke beslissing is op Brutus gevallen. Dit betekend dat we voor Goofy dus op zoek moeten naar een nieuwe blikopener.
Natalie (de blikopener van Pumpkin en Honey Boo Boo) heeft besloten dat Goofy ook naar haar mag verhuizen. Zij was vanaf dag 1 al gecharmeerd van Goofy, maar omdat hij al op optie stond voor Ann heeft zij toen voor Pumpkin gekozen en er later Honey Boo Boo bijgenomen. Goofy zijn nieuwe roepnaam wordt Titus.

Augustus 2014

Afgelopen weken was het zomervakantie en na de zomervakantie was het tijd voor de kitten uittocht. Op 29 augustus kwamen Heleen en Jet hun 2 dames ophalen. Mama June haar roepnaam wordt Minou en Chubbs haar roepnaam wordt Poppy. 31 augustus kwam Natalie haar 2 dames ophalen, de roepnaam van Pumpkin wordt Zhiva en de roepnaam van Honey Boo Boo wordt Twix. Er zijn al veel foto's over en weer gekomen via facebook waaruit blijkt dat alle dames het super naar hun zin hebben.

Juli 2014

28 juli: Rheia is vandaag bevallen van 4 kittens, helaas heeft 1 poesje het niet overleefd en zijn er nu dus nog maar 3 over. Het zijn 2 katertjes en 1 poesje. Vader van dit trio is onze Dárek. Het thema voor dit nestje wordt Popeye the sailorman.

14 juli: Omdat Pumpkin en Honey Boo Boo zo gezellig met elkaar aan het spelen zijn tegenwoordig heeft Natalie besloten dat ook Honey Boo Boo bij haar mag komen wonen. Toen ze voor Pumpkin kwam kijken was Honey Boo Boo al met een charme offensief begonnen bij Natalie door constant naar haar toe te komen. Het heeft dus gewerkt en ook zij mag samen met haar zus verhuizen.
Ook Chubbs en Mama June mogen samen verhuizen naar hun nieuwe blikopeners Heleen en Jet, terwijl ze kwamen kijken voor Mama June kon Chubbs Heleen niet met rust laten en dus...... mogen ze gezellig samen blijven.
Alle kittens zijn dus voorzien van een nieuwe eigenaar op dit moment.

12 juli: vandaag is onze Balou verhuisd naar Marie-France en zijn zoon Tim. Hij gaat daar een lekker luxe leventje tegemoet waar hij heerlijk vertroeteld gaat worden. Ik ga hem wel enorm missen onze dikke knuffelbeer.

4 juli: Ook Goofy heeft vandaag zijn nieuwe blikopeners op visite gehad en ze vinden hem net zo leuk als op de foto. Dus hij mag bij hun de cattery gaan versterken. Vanwege de vakantie mogen we ook nog wat langer van hem genieten, hij gaat pas begin oktober verhuizen.

Juni 2014

25 juni: Het eerste kittenbezoek is alweer een feit, Pumpkin heeft al een plekje gevonden bij Natalie, Sugar Bear gaat bij Fanny wonen, mama June staat in optie voor Ann en Jacco en ook Goofy staat al in optie voor Ann.

4 juni: Balou en Beruška zijn vandaag gecastreerd en gaan dus van hun pensioen genieten. Als het goed blijft gaan in de groep dan blijft Beruška bij ons van haar oude dag genieten, maar omdat een aantal van mijn poezen geen kater in de roedel willen gaat Balou verhuizen naar Marie-France Wouters. Daar woont ook zijn zoon Tim. Hij gaat als het goed is begin juli verhuizen.

1 juni: Safari is vandaag bevallen van een katertje. Het is het eerste echte nageslacht van onze kater Dárek. Hij is enorm mooi en groot, maar liefst 150 gram bij de geboorte.

Mei 2014

26 mei: Virhe is bevallen van de laatste kittens van Balou. Het is een nestje van 5 kittens, 4 poesjes en 1 katertje.

18 mei: Afgelopen nacht is Minnie bevallen van een prematuur kitten. Ze was eigenlijk op dag 61 van de zwangerschap, maar dit kitten is gestorven rond dag 44 zoals het eruit zag, er zat nog geen vachtje aan.

16 mei: Afgelopen week is Namadre's Sven Kramer bij ons komen wonen. Het is een heerlijk kereltje en hij mag als hij straks groot is voor nageslacht gaan zorgen.
Voor Minnie gaat de laatste week van haar zwangerschap in, ze is niet heel gigantisch aangekomen maar ik ben zo benieuwd wat voor kittens er zullen komen. We hebben de kraamplaatsen dus nu ook maar vast klaargezet zodat ze lekker kan kiezen waar ze wil bevallen als het zover is.

2 mei: het gaat nog steeds goed met onze zwangere dames. Minnie is nu 6,5 week zwanger en in totaal 730 gram aangekomen nu. Virhe is nu 6 weken zwanger en ook 730 gram aangekomen en Safari is op dit moment met 5,5 week zwangerschap al 830 gram aangekomen.
Het is wel bijzonder spannend omdat dit de eerste kittens zullen worden voor Minnie en Dárek.
Over een dag of 10 komt ons nieuwe katertje Sven bij ons wonen, ik verheug me ook hier enorm op en wil nogmaals Fred en Nicola van cattery Namadre bedanken dat hij bij ons mag komen wonen.

Ook maar even de gewichten van onze youngsters genomen, Agnes is nu exact 6 maanden oud en weegt maar liefst al 4710 gram en Janneke met haar 3 maanden weegt nu 2000 gram.
Dit gaat dus ook helemaal geweldig, ik ben erg benieuwd waar Agnes op uit gaat komen als ze nu al zo'n super gewicht heeft.

April 2014

12 april: helaas was Minnie niet zwanger van Balou, maar heeft ze afgelopen krolsheid bij Dárek gezeten. Dit was voor hem de eerste keer dat hij in actie kon komen en zoals het er nu naar uitziet lijkt het gelukt te zijn. Natuurlijk nog even afwachten of alles goed blijft gaan, maar dan zouden we rond 23 mei haar kittens verwachten.
Onze Virhe is afgelopen krolsheid bij Balou geweest en zoals het ernaar uitziet op dit moment is ook zij aangeteld. Hun kittens verwachten we rond 28 mei.
Mochten de kittens van Dárek geboren worden dan zal het nestje van Virhe ook het laatste nestje nakomelingen van Balou zijn. Hij mag dan van zijn welverdiende pensioen gaan genieten en we hebben het gezin dat dit aan hem wil geven ook al gevonden als het goed is.

Maart 2014

25 maart: afgelopen weekend hebben de laatste 2 kittens van het Simply Red nestje hun plekje gevonden. Love en Flame wonen nu gezellig samen bij William en Sabine. Ook Sidle, de moeder van deze dames heeft een nieuw plekje gevonden. Omdat haar oog gaat tranen op stress momenten hebben wij besloten om deze momenten tot het minimum te beperken en haar dus te herplaatsen. Zij woont nu in Ede bij familie Eekman. Hier heeft zij nog 2 andere katten om mee te spelen, dus alleen is ze gelukkig niet.

1 maart: Ook Felipe heeft dit weekend een gezellig plekje in Duisburg (Dld.) gevonden en Alex is maar 1 straat bij ons vandaan verhuisd, lekker dichtbij dus! En ook Shelly heeft vandaag een plekje gevonden in Rozenburg. Nog maar 4 koters zoeken een lekker plekje om de rest van hun leven door te brengen.
Nog wat leuk nieuws te melden.. Het lijkt erop dat onze Minnie zwanger is van Balou, als alles goed blijft gaan dan verwacht zij rond 9 april haar allereerste kittens.

Februari 2014

23 februari: vandaag zijn er weer 2 kittens verhuisd, Tune is naar Woerden verhuisd en David naar Soest.

20 februari: Ontwikkelingen bij cattery KyJaDy.... We hebben eens even het cattery beleid onder de loep genomen en tot een paar conclusies gekomen... Ik wil mijn katers nooit te lang in het dekkaterverblijf laten zitten, ik vind dat ze ook als gezelligheidsdier op de bank mogen verblijven en dat betekend dus dat ik mijn katers maximaal 2 jaar inzet als dekkater. Ook omdat ik vaak wel 1 of een paar dochters van mijn kater aanhoud in de cattery en deze dus niet door hun vader gedekt kunnen worden. Dit betekend dat Balou nu dus bijna aan zijn pensioen mag beginnen als ik voor hem een andere dekkater kan vinden. Ik wil ook niet dat mijn kater alleen in een dekkaterverblijf zit, dus ik heb altijd 2 dekkaters. Nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe dekkater en bij mijn vriendin Nicola Caverlé van Maine coon cattery Namadre is het Bee Gee's nestje geboren (3 katertjes dus). Het toeval wil dat mijn toenmalige kater KyJaDy's Obi Wan Kenobi de vader is van de moeder van deze kittens en zijn ouders Beruska en Dábel zijn de grondleggers van mijn cattery en laten deze kereltjes nu ook nog eens perfect bij mijn poezen passen wat betreft inteeltpercentage...... 1+1=2!!! Nu alleen nog even de mooiste uitzoeken... ♥♥♥

Ook hebben we besloten dat we Sidle gaan herplaatsen en dat we Agnes gaan houden. We willen graag het grove type maine coon fokken en Sidle is wat aan de kleine kant (maar wel enorm mooi gebouwd), dit geeft zij helaas ook naar een aantal van haar kittens door. Agnes heeft Eric om haar kleine pootjes gewonden...

16 februari: afgelopen weekend zijn er weer een aantal kittens verhuisd. Enough (Seeley) woont nu bij KyJaDy's Knabbel in Waalre, Victor woont nu bij KyJaDy's Bentley en over een paar maanden gaat ook Jablko bij hun wonen in het Belgische Neerpelt, Randy is spontaan ook naar Hoek verhuisd en woont nu weer samen met Edith en Margo en zijn grote zussen Aysen en Rikki, over een paar maanden gaan ook nog Jip en Brusinka daar het huis onveilig maken! Turner is naar Nijmegen verhuist en Glenn woont nu in Alphen aan de Rijn.

2 februari: Dit weekend zijn de eerste 6 kittens verhuisd. Batman woont nu in Budel, Robin en Gru (Tiësto) wonen samen in Zierikzee, Vector (Gizmo) woont in Ijzendijk en Edith (Angie) en Margo (Indy) wonen bij hun halfzusjes in Hoek.
Ook Shenzi heeft dit weekend een nieuw thuis gevonden en wel in Wezep (vlak onder Zwolle), hier zijn ze al zo enthousiast over haar dat ze ook geïnformeerd hebben of onze Oliver Hardy (aka Dikke) ook bij hun mag komen wonen.
Hier zijn we even over aan het nadenken, want aangezien deze kerel al ruim 19 maanden is en nog geen enkele keer een dekking heeft volbracht lijkt het erop dat hij als dekkater niet gaat functioneren. Het zou natuurlijk geweldig zijn als hij dan bij onze Shenzi zou mogen komen wonen.

Januari 2014

30 januari: Vandaag is Beruška bevallen van 3 kittens, eentje kwam helaas levenloos ter wereld. De overgebleven 2 kittens zijn een poesje en een katertje. Het thema voor deze kittens wordt Jip en Janneke.
Het thema voor de kittens van Milenka is ook bekend en dat worden Frisco smaken.

24 januari: De kittens van Milenka en Hagrid zijn geboren. Het zijn 2 poesjes en 1 katerje. Binnenkort krijgen ze hun eigen pagina.

15 januari: De kittens van Safari, Rheia, Calypso en Sidle doen het goed. Al een aantal van deze kittens hebben nieuw personeel gevonden maar we zoeken voor de rest natuurlijk nog een gezellig plekje op de bank bij iemand.

Chris Brown is vlak voor de kerst weer terug verhuist naar Cattery Namadre en het gaat super met het kereltje.

Allereerst de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar voor iedereen!