Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2013

14 december: Sinds 3 december hebben we een pleegkitten van cattery Namadre, kleine Chris Brown werd wat te vroeg geboren en door zijn moeder niet geaccepteerd en mag hier even wat groter en sterker groeien voordat hij weer terug gaat naar zijn eigen Cattery. Ondertussen hebben al een aantal van de kittens nieuwe blikopeners gevonden en zijn alle kittens naar een grote bench verhuisd zodat ze goed kunnen socialiseren.

1 december: Het eerste kittenbezoek is vandaag geweest en ze waren helemaal onder de indruk van Agnes. Deze kleine parmantige tortie gaat over 2 maanden verhuizen naar Oostende en bij Lynn en Kristof wonen. Volgend weekend komt het volgende bezoek.

November 2013

25 november: we hebben weer een drukke 10 dagen gehad. Sidle is bevallen van 8 kittens op 15 november, de melkgift kwam niet zo goed op gang en daarom was het even wat strubbelig. 4 dagen later beviel Calypso van haar 6 kitten katertjes en zij wilde graag bij Calypso liggen. Dit heeft wel het geluk opgeleverd dat de kittens van Sidle ook bij Calypso kunnen drinken, maar het zijn er natuurlijk wel 14 in totaal. Toch een enorm aantal wat wel iets meer van mijn tijd nodig heeft om in de gaten te houden of ze allemaal wel voldoende te drinken krijgen en goed groeien. Ik wil namelijk niet teveel rommelen in het nest en voornamelijk de moeders en het moedermelk hun werk laten doen. Het lijkt te gaan lukken...

2 november: vandaag zijn de kittens van Safari en Balou geboren, 5 stuks in totaal. Een black tortie tabby mackerel met wit poesje, 2 crème kleurige poesjes (waarschijnlijk 1 effen en 1 tabby), een blauw met wit katertje en een crème (tabby?) katertje.

1 november: vandaag zijn de kittens van Rheia en Balou geboren, het zijn 2 katertjes een black tabby mackerel met wit en een rood tabby blotched met wit katertje.

Oktober 2013

4 oktober: Vandaag is ook duidelijk geworden dat onze Sidle weer zwanger is van Balou (dezelfde combinatie dus als bij Caipirinha, ik verwacht dus weer zulke mooie kittens als uit het vorige nestje!). Deze kittens zullen rond 17 november geboren worden.

Afgelopen maand was een beetje een hectische periode, maar op dit moment kan ik weer een aantal heuglijke feiten melden.
Rheia en Safari zijn beide gedekt door Balou en zullen tussen 27 oktober en 1 november hun kittens verwachten als alles goed blijft gaan.
Oliver Hardy heeft ook zijn best mogen doen bij Beruška. Het is een beetje onduidelijk of dit gelukt is of dat het een schijnzwangerschap betreft.
Mocht het toch gelukt zijn dan verwacht ook Beruška rond 1 november haar kittens.

Augustus 2013

Het is een beetje stil geweest op deze pagina maar ondertussen hebben de kittens van het High Tea nestje een nieuwe eigenaar gevonden. Cupcake blijft bij ons in de cattery, Muffin gaat verhuizen naar de cattery van mijn vriendin Nicola Caverlé van cattery Namadre. Brownie gaat bij Ann en Jacco wonen die al 2 halfzusjes van haar hebben, namelijk Rikki en Aysen van het GTST nestje.

We hebben voor Cupcake gekozen omdat we Shenzi laten steriliseren en graag het blauw tortie in de cattery willen houden. Het was een moeilijke keuze omdat alle 3 de dames hun eigen specifieke specialiteiten en kenmerken hebben, dus de kleur heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.

Ook hebben we besloten om Dárek te houden. Hij is echt het cadeautje wat we van Shenzi hebben gekregen en is zo'n heerlijk relaxed monstertje dat we hem niet kunnen laten verhuizen. Hij mag (mits zijn balletjes goed indalen, want dat is nog niet helemaal het geval) de honneurs van zijn vader waar gaan nemen over een jaar. Op het moment dat Dárek geslachtsrijp is zullen we Balou laten castreren. Ik heb de katers namelijk apart zitten en vind dat ze niet langer als 2 jaar apart hoeven te zitten, daarna mogen ze lekker gaan genieten als knuffelkater op de bank.

Juni 2013

Ondertussen zijn onze wondertjes alweer 2 weken oud en hebben hun eigen pagina's gekregen. Kijk hiervoor op het High Tea nestje en bij Dárek

Mei 2013

21 mei, 22 mei en 24 mei hebben we bevallingen gehad. Het was een rare week Virhe begon op 21 mei met haar bevalling en had 2 wolken van dochters gekregen. Daarna begon Shenzi een dag daarna aan haar bevalling en zij was te vroeg wat resulteerde in 1 levend kitten en 6 dode kittens (2 ervan hadden zelfs nog niet eens een vacht, wat erop duidde dat ze echt veel te vroeg bevallen was). Het kitten kreeg de naam Miracle omdat het toch wel een wonder was dat zij dit als enige overleefde. Maar allang blij dat er überhaupt nog een kitten over was bij Shenzi hebben de dames hun plekje op onze slaapkamer ingenomen en zijn daar gaan moederen. Shenzi bleef wel erg onrustig maar ze had ook een heel vervelende bevalling gehad (de weeën wilden niet doorzetten en dus moest er om de 3 uur oxytocine bijgespoten worden, de bevalling heeft toen alles bij elkaar 24 uur geduurd). Miracle ging toch niet zo goed als we in eerste instantie dachten en we moesten bij gaan voeden. Dit pakte ze goed op dus we kregen weer hoop. Op vrijdagmiddag 24 mei ging ik dus weer naar boven om haar een voeding te geven. Wat schetst mijn verbazing in de kraamplek lag wederom een dood kitten wat van Shenzi moest zijn. Ook erg klein, maar dit verklaarde dus wel de ongedurigheid bij Shenzi (ondanks dat zij na haar "laatste" kitten nog een extra dosis oxytocine had gehad om te zuiveren en er dus niks gekomen was). Ik heb Miracle dus gevoed en terwijl ik hiermee bezig was zag ik dat Virhe heel erg raar lag te doen in de hoek van de kraamplek. Toen ik bij haar ging kijken bleek er een wolk van een poesje net geboren te zijn, dit was dus 3 dagen na de geboorte van de andere 2 poesjes. In eerste instantie wilde het niet op gang komen maar uiteindelijk na wat hulp van de slijmzuiger en een flinke afdroogbeurt met de handdoek ging het toch lekker piepen en bewegen. Ik was nog maar nauwelijks van dit bijzondere gebeuren bekomen of Shenzi kwam er weer bij liggen en kreeg ook weer weeën. Na 15 minuten lag er bij haar een heel mooi blauw wit katertje wat vol leven zat en heerlijk lag te piepen en te kronkelen bij haar, hij kreeg de naam Dárek (Tsjechisch voor cadeautje). Ik was totaal verbijsterd hoe dit mogelijk was, Virhe dus 3 dagen na haar eerste 2 kittens en Shenzi 2 dagen na haar kittens weer opnieuw aan het bevallen. Ik had wel eens gehoord dat een kat na 24 uur nog een kitten kon werpen, maar dit sloeg alles... Het gaat goed met moeders en kinderen! Helaas is Miracle na 5 dagen alsnog overleden en is Dárek dus de enige overgebleven telg van Shenzi. Dit alles heeft ons wel doen besluiten om niet meer met Shenzi te fokken, ze heeft nu voor de 2e keer te vroeg geworpen waarbij nagenoeg alles is gestorven.

Helaas is Safari niet zwanger, waarschijnlijk heeft zij een schijnzwangerschap gehad. Volgende keer beter! Shenzi en Virhe zijn wel zwanger en beginnen al aardig dik te worden. Het is wel heel mooi om te zien dat zwangerschap verbroederd, ze beginnen steeds meer bij elkaar te gaan liggen en elkaar te verzorgen. Nu heel hard duimen dat Shenzi deze zwangerschap voldraagt, vorige keer is ze te vroeg bevallen en zijn al haar kittens overleden. Mocht dat nu weer gebeuren dan laten we Shenzi helpen want dan willen we haar dit niet nog een keertje aan doen. Wellicht valt het deze keer wel goed uit en draagt ze de zwangerschap mooi uit met een paar mooie kittens tot gevolg.

April 2013

1 april, gisteren hebben we paasshow in Gent gehad. We zijn er met Oliver Hardy en Shenzi geweest. Olly heeft zijn eerste CAC gehaald en Shenzi haar tweede CACIB. Super goed gedaan van mijn kanjers! Ondertussen hebben ook Nina en Tim een nieuwe eigenaar gevonden. Nina gaat naar Cattery Le Chat-huant van Marion Mespreuve in België en Tim gaat bij Marie-France in Duitsland wonen.

Maart 2013

17 maart, vandaag hebben al 2 van de GTST-ertjes een nieuwe eigenaar gevonden waar ze vanaf half mei mogen gaan wonen. Rikki gaat lekker bij Jacco en Ann wonen en Aysen mag de nieuwe youngster worden bij cattery La Lau waar ook haar half zus Dr. Lisa Cuddy woont. Ik vind het erg leuk dat Ellen en Martin toch weer een kitten van ons toevoegen aan de cattery.

Balou is op date geweest afgelopen week met Safari en Virhe, als dit gelukt is dan verwachten we rond 20 mei weer kleine kotertjes. Over 3 weken meer hierover, want dan kunnen we zien of de dekkingen gelukt zijn.

Ook hebben we onze Oliver Hardy en Shenzi ingeschreven voor de show in Gent op 31 maart en Oliver gaat ook mee naar de show in Hulshout op 7 april.

Februari 2013

24 Februari: Op 12 Februari is Calypso bevallen van 7 kittens het thema van dit nestje is GTST geworden. Helaas hebben we na een week afscheid moeten nemen van ons crème met wit meisje Lorena. Lorena De6 overige doen het heel goed en zijn te bezichtigen op hun eigen pagina GTST nestje

10 Februari: We zijn vandaag weer eens een keer met 3 van onze coons naar de kattenshow in Turnhout geweest. Ze hebben zeer goede resultaten gehaald. Balou CAC, Minnie Mouse Ex 1, nom BIS, BIS en Oliver Hardy Ex 1, nom BIS, BIS. En om alles nog een extraatje te geven stond ook "onze" KyJaDy's Abby Sciuto op het podium, zij heeft ook Ex 1, nom BIS en BIS gescoord. Een super dag vandaag.

7 Februari: Vandaag heeft Daiquiri als eerste van het cocktailnestje nieuwe eigenaren gekregen. Zij mag de cattery van Marina en Hans Terlien gaan versterken.

Over ongeveer een week is onze Calypso uitgeteld. Zij is nu al 1600 gram aangekomen dus is behoorlijk dik en rond. Ik ben weer benieuwd wat voor kittens er deze keer geboren worden en of ze weer zoveel wit hebben als het vorige nestje.

Januari 2013

18 Januari: we hebben Balou, Oliver en Minnie ingeschreven voor de kattenshow van 10 februari in Turnhout. Ik ben benieuwd wat ze deze keer gaan scoren. Voor mij zijn het al kampioenen nu weer een keertje zien of de keurmeesters dit ook vinden.

13 Januari: Al 4 van de 5 kittens zijn verhuisd en het is erg rustig nu. Van Bentley mogen we nog een paar dagen genieten, hij gaat waarschijnlijk pas op 21 Januari verhuizen.. De Cocktailtjes zijn ook het huis al aan het veroveren en kunnen heerlijk met elkaar en met de andere katten spelen. Ze komen ook al lekker uit de grote bakken met voer mee eten.

9 Januari: de kittens van het autonestje gaan langzamerhand de cattery verlaten. Vandaag was de aftrap aan Ascari en zoals het er naar uitziet is Lamborghini zaterdag de volgende en dan op zondag hoogst waarschijnlijk Bugatti en Infiniti. Het nieuwe baasje van Bentley moet nog even kijken wanneer de agenda genoeg ruimte overlaat om hem alle aandacht te geven die hij verdient als hij in zijn nieuwe paleis komt wonen.

Ik ben ook weer bezig om de website eens door te spitten en te updaten daar waar nodig. Oa. de planning voor 2013 moeten we eens onder de loep gaan nemen om te zien welke poes we met welke kater zouden willen verparen. Zeker is wel dat onze Calypso weer zwanger is van Balou, deze kittens verwachten we rond half februari.

De testen van Sidle, Calypso en Minnie Mouse zijn terug van het laboratorium. De testuitslagen zijn terug te vinden op hun eigen pagina. En ook de stambomen die nog niet in pawpeds staan zijn opgestuurd zodat ze ook daar te vinden zijn.

1 Januari: Natuurlijk allereerst voor iedereen een heel goed 2013 toegewenst namens al het personeel van de coons van Cattery KyJaDy!!!!