Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2012

18 december: het jaar is alweer bijna ten einde, daarom nog even op de valreep van 2012 een update. Op 3 december is onze Sidle van haar eerste nestje kittens bevallen. Vader van dit mooie stel is onze Balou en het thema is Cocktails. Natuurlijk zijn ze te bezichtigen op hun eigen pagina. Ook heeft onze Minnie Mouse haar eigen pagina gekregen. We hebben bij Minnie, Sidle en Calypso de swabtest gedaan en wachten nu op de uitslag van deze test. Daarna nog maar 6 poezen en dan zijn we rond geweest, maar dit zal wel begin 2013 worden voordat het uitgevoerd wordt.

November 2012

26 november: gisteren zijn we met Minnie Mouse naar de kattenshow in Oostmalle geweest. Ze kreeg een EX 1 en BIS op haar allereerste show. Wij zijn enorm trots op haar. Ook was KyJaDy's Abby op deze show en zij scoorde ook EX1 en BIV en op de show in Wassenaar was KyJaDy's Dotje present en ook zij had een hele mooie score: U1, BIV en nom. BIS.

4 november: we zijn begonnen om al onze coons te testen bij het van Haeringen instituut op het combinatie pakket erfelijke ziekten. Hierin zit oa HCM 1, PKD, SMA, bloedgroep bepaling en nog een aantal andere zaken. Op dit moment zijn onze beide dekkaters hierop getest en volledig negatief of normaal bevonden. Gaandeweg gaan we ook alle poezen hiervoor testen.

We hebben besloten dat onze Minnie bij ons in de cattery gaat blijven. Toen we begonnen met onze cattery hadden we ook een heel mooie black tabby blotched met witte poes JinnJinn genaamd en zij is helaas na een fikse baarmoederontsteking geholpen en heel goed herplaatst, maar het is altijd blijven kriebelen om deze kleur weer terug in de cattery te krijgen. Minnie is de dochter van Rheia en onze voormalige dekkater Kuba.

Oktober 2012

31 oktober: Vandaag is onze Wakko gelukkig ook naar zijn gouden mandje verhuist. Het mandje staat in Weert en hij krijgt het gezelschap van een ragdoll. Met Stan Laurel gaat het ook helemaal goedkomen, hij is helemaal verzot op koffiemelk en zet het op een spinnen als hij dat krijgt. Ook begint hij wat meer "voor de voeten te lopen".

25 oktober: deze maand zijn er weer een aantal dingen gebeurd. Beruska is op dierendag bevallen van haar nestje kittens. Na een behoorlijk moeilijke start hebben we nu 5 mooie kittens, 3 katers en 2 poesjes. Verder is ook onze Gibbs terug gekomen in onze Cattery. Het ging helaas niet helemaal vanwege gezondheidsproblemen niet goed bij het gezin waar hij was. Voor hem zoeken we dus weer een nieuw plekje. Verder hebben we onze 2 katers laten testen en de testresultaten zijn binnen en helemaal goed!

September 2012

27 september: vandaag is het laatste kitten van het NCIS nestje verhuisd. Wakko is nog bij ons en zoekt nog een lekker plekje bij een lieve blikopener en ook Stan Laurel is nog bij ons, maar hij moet nog goed op gewicht komen voordat hij mag verhuizen.

Onze Usher is zaterdag 22 september verhuisd want deze mooie man werd door de dames niet binnen getolereerd en dus hebben we toch besloten om voor hem een plek te zoeken waar hij wel gezellig op de bank kan liggen en vertroeteld kan worden.

Op 20 september is onze Shenzi bevallen van maar liefst 9 kittens. Helaas waren ze veel te vroeg en zijn ze allemaal overleden. Ook dit kan gebeuren bij katten maar leuk is anders, nu wachten we dus nog op de kittens van Beruska en Balou en hopelijk blijven deze gewoon zitten tot aan de uitgetelde datum!

7 september: We zitten in een redelijke drukke periode en dus is het nieuwsoverzicht wat achter gebleven. Op dit moment zijn de eerste kittens alweer zover dat ze uit mogen gaan vliegen en ook de puppies beginnen het huis te verlaten. Ook zijn Rheia en Virhe bevallen van hun kittens. Zij krijgen over een week of 2 hun eigen pagina's en zijn dan volop te bewonderen. De pagina's van de vorige nestjes moeten we ook nog steeds overzetten naar Dreamweaver. Het is niet dat we ze vergeten zijn, maar de zorg voor alle beestjes hier in huis vraagt nogal wat tijd en aandacht dat het er nog steeds niet van gekomen is.

Juli 2012

Omdat we over zijn gegaan op een andere versie van Microsoft was ook mijn website maker Frontpage niet meer te gebruiken. We zijn dus overgegaan naar Dreamweaver om onze nieuwe website te maken. Dit heeft nogal wat voeten in aarde gehad maar eindelijk hebben we hem dan zoals we het graag zouden willen. Het overzetten van alles heeft wel behoorlijk wat tijd in beslag genomen, maar nu kunnen we in ieder geval weer alles up to date houden.

Juni 2012

De eerste kittens sinds lange tijd zijn weer geboren in onze cattery. Op 13 juni is het Animaniacs nestje geboren, gevolgd met op 19 juni het NCIS nestje en daarna op 24 juni het Laurel & Hardy nestje.

Mei 2012

9 mei: wat een rare week, goed nieuws want vermoedelijk zijn 3 van onze poezen zwanger. Maar ook heel erg slecht nieuws want vanochtend vonden we onze Čiči dood op de overloop. Sectie wees uit dat ze een baarmoederontsteking had die open geklapt was en daaraan is ze dus overleden. De baarmoederontsteking kwam waarschijnlijk van een schijnzwangerschap die fout is gelopen. Onze Usher (kastraat) heeft haar dus een paar weken geleden steriel gedekt maar dat heeft waarschijnlijk wel dit tot gevolg gehad. Pas gisterochtend had ik de indruk dat ze niet helemaal ok was, maar ze gaf ook weer niet de indruk zo ziek te zijn. Rust zacht lieve mooie mop.

April 2012

23 april: Onze Balou heeft afgelopen week geprobeerd of hij kon dekken. Over een week of 2 weten we dus of het gelukt is. Hij had alleen een andere voorkeur als dat ik op de planning had staan. Zo zie je maar weer dat de natuur soms toch gewoon zijn gang gaat. Kuba heeft ook de klok horen luiden maar weet nog niet goed wat hij met zijn klepeltje moet. Maar het begin is er weer, zo lijkt het dan toch.

1 april: We zijn naar de BLKV show in Hulshout geweest. We hadden Milenka, Sidle en Čiči meegenomen voor CAC en deze dames hebben alledrie hun punt gescoord. Shenzi hadden we meegenomen voor CACIB en ook zij heeft haar punt gescoord. We waren weer helemaal blij met deze uitslag.

Maart 2012

11 maart: We zijn vandaag naar de Limbracat show in Vlodrop geweest. We hebben hier een super score gehaald. Onze Shenzi en Rheia hadden allebei hun laatste CAC gescoord en zijn nu dus KAMPIOEN!! En onze Safari en Balou hebben allebei een EX1 gescoord en een BIS gehaald in hun categorie 6-10 maanden.

Februari 2012

Over 2 weken mogen we gezellig weer op visite bij Libuše. Deze keer mogen we weer voor een kater gaan kijken en als deze bevalt mogen we hem meenemen voor cattery Namadre in Mierlo. Dan krijgen Nicola en Fred hopelijk zo'n zelfde lieve knuffelkater als onze Balou is. Chip is in ieder geval uit dezelfde ouders dus dat zal wel goed komen.

Januari 2012

21 januari: eindelijk weer eens tijd om wat aandacht aan de website te spenderen. Afgelopen weken druk geweest met het opzetten van onze nieuwe webshop lay-out en het invoeren van alle produkten etc etc. Om natuurlijk de gezellige drukte rondom kerst en oud en nieuw niet te vergeten. Ben begonnen om maar weer eens een foto te maken van alle coons (voor zover die zin hebben om stil te zitten). En om alle pagina's eens door te lopen en te vernieuwen daar waar nodig.