Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

November 2011

14 november: gisteren zijn we naar de kattenshow in Waalre geweest met 4 van onze coons. Milenka, Virhe, Sidle en Safari waren mee. Milenka en Virhe hebben allebei een CAC gescoord, voor Milenka haar eerste en voor Virhe haar 3e, zij is dus kampioen! Sidle en Safari deden allebei mee in een jeugdklasse. Sidle werd BIS bij 6-10 maanden poezen, Safari werd BIS bij 3-6 maanden poezen en ze werd ook nog eens Best Eigen Fok 3-6 maanden. "Onze" Ouzo (uit het Schnapsnestje) werd ook BIS en dan bij de katers 3-6 maanden. "Onze" Cain (Gabim uit het foutje nestje) werd genomineerd BIS en hij heeft zijn 3e CAP gehaald en is nu dus kampioen kastraat. Al met al een hele bevredigende show met zoveel KyJaDy's prijzen.

Oktober 2011

24 oktober: gisteren zijn we naar cattery Viktoria Pride in Tsjechië geweest en hebben daar uit 3 mooie katers onze nieuwe dekkater gevonden. Ze hadden alle 3 hun eigen ding, Hektor heeft een hele mooie neusdip, Hugo heeft een hele mooie dieprode kleur en Happy Joy heeft een hele mooie vierkante bovenlip. Daarnaast hadden ze natuurlijk alle 3 hele mooie oren met giga pluimen, grove poten en een gezellig karakter. Maar uiteindelijk is onze definitieve keuze gevallen op Hektor. Hij had direct een klik met Eric en lag de hele tijd bij ons te spelen. Met Hugo verliep dat wat moeilijker dus dat was voor ons de doorslag. Aanstaande zaterdag komt Libuše hem bij ons brengen. Dan heeft hij ook zijn chip en dierenpaspoort gekregen en kan hij met ons mee terug.

19 oktober: De laatste 3 weken zijn er weer verschillende coontjes verhuisd. Zo hebben Alic, Bella, Erro, Edward en Becherovka een gezellig plekje gevonden en lijkt het erop dat Obi Wan en Dropshot misschien ook wel een nieuw thuis hebben gevonden, dat weten we over een paar dagen. We zijn ook weer volop aan het zoeken naar een nieuwe dekkater voor onze poezen. Dat is weer erg leuk en spannend.

September 2011

24 september: We hebben vandaag, of eigenlijk dit weekend, een nieuwe krabpaal gemaakt voor in de katerkooi. Eerst een middag hout zoeken in het bos en daarna iets leuks in elkaar flansen met wat planken en krabpaalbakken. Nu nog ergens een speeltje bevestigen en dan is het helemaal af!

20 september: alle gebeurtenissen van afgelopen 2 weken heeft wel tot resultaat gehad dat we zijn gaan nadenken over ons fokbeleid. We hebben besloten dat we de cattery wat gaan inkrimpen zodat we nog beter de aandacht aan elke maine coon kunnen geven die ze nodig hebben. Er zijn zo vaak onvoorziene omstandigheden die ertoe leiden dat we dit op dit moment niet voldoende kunnen waarmaken. Dit gaat tegen ons gevoel in want vooral de gezelligheid van de maine coon is de reden dat we met onze cattery begonnen zijn. In elk nest zit er vaak wel een kitten wat helemaal geweldig is en wat we graag zouden willen houden, of er komt een coon op je pad waarvan je de kleur nog niet hebt... In ieder geval is het zo dat we op dit moment weer terug willen pakken naar ons cattery beleid wat we voor ogen hadden toen we met maine coons begonnen. Af en toe een nestje met onze mooie poezen waarbij vooral karakter, gezondheid, maine coon kenmerken en gezelligheid voorop staan.

16 september: afgelopen week weer een bewogen week gehad. Sarabi had een spoedkeizersnede en helaas zijn al haar kittens overleden. Daarna hadden we de bevalling van Kitkat op zondag 11 september, maar helaas is Kitkat zo ziek geworden dat we haar hebben moeten laten inslapen gisteren. Ook Calypso is moeder geworden op maandag 12 september. Gelukkig gaat het met de kittens van Kitkat en Calypso heel erg goed en heeft Sarabi toch de moederrol op zich genomen voor de kittens van Kitkat zodat deze ook alle verzorging en voeding krijgen die ze nodig hebben. Over een week of 2 volgt er meer nieuws over de kittens op de kittenpagina.

10 september: al heel lang geen nieuws op deze pagina. De kittens van Padmé en Rheia zijn nu oud genoeg om te mogen verhuizen. We zoeken voor Prošek, Becherovka en Dropshot nog een gezellig thuis. Ook voor 2 van de Twilighters zoeken we nog een lekker plekje en wel voor Alice en Edward. Baileys is al verhuisd. Ouzo gaat morgen en aanstaande donderdag is het de beurt aan Malibu.

Juli 2011

16 juli: Alle nestjes staan nu op de website en we proberen ondanks de vakantie periode elke week een update te maken bij onze kanjers.

Juni 2011

30 juni: vandaag is Milenka bevallen van haar kittens. Over 2 weken krijgen zij ook hun plaatsje op de website. Omdat Milenka het nog niet zo prettig vind als ik de kittens pak heb ik helaas nog niet zo goed kunnen zien wat het is geworden. Over het thema wordt ook nog nagedacht.

22 juni: De kittens staan op de site en zijn dus te bewonderen. Helaas is 1 van de likeurtjes overleden na 6 dagen. Dus Rheia heeft nog maar 4 kittens op dit moment. Ze doen het allemaal erg goed en groeien voorspoedig. Nu binnenkort Milenka nog en dan zijn we weer compleet.

13 juni: vorige week (op 8 en 9 juni) zijn er weer 2 nestjes kittens geboren bij ons in de cattery. Op 8 juni zijn Padmé en Usher de trotse ouders geworden van 5 kittens: Het Schnaps nestje. Op 9 juni zijn Rheia en Ayden de trotse ouders geworden van ook 5 kittens: Het Likeur nestje. Binnenkort krijgen deze kanjers hun eigen pagina op de site.

Mei 2011

2 mei: We hebben weer een aanpassing aan de website toegevoegd. De kittens uit vorige nestjes zijn nu gerangschikt per jaar van geboorte. Ook zijn er weer een aantal nieuwe foto's bijgeplaatst. Wat betreft ons kittengeluk hebben we ook weer goed nieuws. Zoals het er nu uitziet is Padmé zwanger van Usher en Rheia heeft een date gehad met "onze" jonge eigen fok kater Ayden wat gelukt lijkt te zijn. Afgelopen week is ook Milenka op date geweest met Ayden, dus dat moeten we nog even afwachten. Als alles goed blijft gaan dan verwachten we vanaf midden juni weer kittens.

April 2011

25 april: Alle kittens hebben nieuwe eigenaren gevonden en zijn verhuisd. Nu gaan we even een kittenloze periode tegemoet (onze youngsters niet meegerekend!). Wellicht dat we deze zomer weer nieuw kittengeluk hebben als de natuur zo zijn meewerking wil verlenen.

17 april: We zijn met Obi Wan Kenobi, Calypso, Kitkat en Rheia naar de kattenshow in Geleen geweest. Dit heeft behoorlijk leuk resultaat opgeleverd. Obi Wan is nu internationaal kampioen, Calypso en Kitkat zijn kampioen en Rheia had een hele mooie concurrent en moest dus genoegen nemen met de 2e plaats. Zij heeft nog 1 puntje nodig voordat ze kampioen kan zijn. Dat zal dan na de zomervakantie zijn, dan gaan we weer opnieuw showen met onze knapperds.

16 april: Wij worden al 2 weken lastig gevallen door Jolanda Beerens die voor haar vriendin Nicolle op slinkse wijze probeert om Greg Sanders af te troggelen van de kopers uit Valkenswaard. In eerste instantie heeft ze geprobeerd om deze mensen als criminelen af te schilderen die Greg zouden willen kopen om illegale maine coon kittens uit België te verkopen met een kopie van de stamboom van Greg. Helaas voor Jolanda heeft haar vriendin Nicolle haar actie te vroeg onderbroken omdat ze te snel met een mailtje onze kant op kwam waarin ze vertelde dat Jolanda ervoor zou zorgen dat Greg vrij zou komen. Gelukkig konden wij Greg dus met een gerust hart toezeggen aan de mensen in Valkenswaard. Daarna werden de mailtjes grimmiger en vervelender van toon. Zij ging ons chanteren en ook de mensen in Valkenswaard begonnen dreigmails te ontvangen. Zij zou er wel voor gaan zorgen dat deze mensen die kat af zouden zeggen en ze zou onze cattery wel even om zeep helpen en ons overal op de zwarte lijst zien te krijgen etc etc. Ook heeft zij uit mijn naam via een mail met e-mail adres: catterykyjady@live.nl geprobeerd om bij de mensen in Valkenswaard geld los te krijgen wat dan op een rekening van haar gestort zou worden. Wij gebruiken nooit en te nimmer mail adressen die van live.nl of gmail.com zijn of andere daar op lijkende! Dit vonden wij te ver gaan en zijn dus ook even informatie in gaan winnen bij de politie over internet terreur en hebben ook werkelijk aangifte gedaan van dit voorval. Zelfs het e-mail adres van de mensen uit Valkenswaard hebben ze uit de lucht gehaald en ze hebben ook geprobeerd deze mensen een lening aan hun broek te smeren bij een kredietverstrekker. Graag wil ik iedereen dus waarschuwen voor deze praktijken. Dit gaat werkelijk te ver en maakt mensenlevens kapot...

10 april: Dit weekend was er kattenshow in Sint Niklaas. We waren er dit keer met de dames Calypso, Rheia, Shenzi en Kitkat. Ze hebben het wederom goed gedaan. Shenzi was U1 in de 6-10 maanden klasse. Calypso, Kitkat en Rheia hebben wederom een CAC gescoord en Rheia heeft ook nog BIV gewonnen en dat allemaal op haar verjaardag! Ook heeft dit weekend Al Robbins een nieuw thuis gevonden. Hij mag bij Stefaan en Nela in Deurne (België) gaan wonen.

3 april: Vandaag zijn we met 5 van onze coons en natuurlijk de webshop naar de kattenshow in Rijkevorsel geweest. 4 van de 5 coons hebben hun punt gescoord en Calypso is genomineerd voor BIS, helaas was er 1 mooier... Usher is met dit punt kampioen geworden en omdat hij het showen niet echt leuk vind laten we het hier verder bij.

Helaas is Gil Grissom op 27 maart alsnog overleden aan darminvaginatie. We konden hem jammer genoeg niet helpen.

Maart 2011

24 maart: vandaag even met spoed met Gil Grissom naar de dierenarts, hij heeft last van een darmobstructie. De dierenarts heeft hem met een klysma van onderaf en met parafineolie van bovenaf behandeld. Nu maar hopen dat het oplost en eruit komt. Ook even wat vocht bijgegeven omdat hij zich natuurlijk al een paar dagen minder lekker voelde. We gaan hem in de watten leggen, masseren en vertroetelen en natuurlijk heel hard duimen dat het goed komt.

3 maart: Chyba was wegens omstandigheden weer terug gekomen bij ons, maar gelukkig mocht hij gisteren alweer samen met Artemis naar Vianen verhuizen en de boel onveilig maken bij Marielle en Davey. Vandaag is ook Athena naar het hoge noorden verhuisd en gaat bij Bas en Mathilde in Burdaard (dat is in de buurt van Leeuwarden) wonen. Maar de kleine CSI-ers zorgen dat er alweer drukte in huis komt, ze gaan steeds meer hun terrein verleggen en beginnen steeds leuker te spelen ook met de andere kittens.

Februari 2011

26 februari: Vandaag zijn ook Hata en Chyba verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Het word aardig leeg hier ondertussen. Van Stepliner krijgen we gelukkig alleen maar goede berichten en leuke foto's terug. Dat is heel erg fijn om te zien en te horen.

22 februari: Onze Stepliner word de nieuwe knuffel van drie heerlijke "kleine" meiden in Zandvoort en is dus vandaag verhuisd.

21 februari: Eré heeft ook zijn plekje gevonden, hij woont nu in Assendelft bij de familie Gieger. De kittens van Beruška zijn afgelopen weekend naar beneden gekomen, dus het is weer een gezellige boel

14 februari: Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn 6 van de kittens verhuisd naar hun nieuwe eigenaren. Verder zijn we ook nog naar de kattenshow in Turnhout geweest. Hier hadden we Obi Wan Kenobi mee naar toe genomen en hij heeft zijn eerste CACIB gekregen, Usher heeft zijn 2e CAC gescoord en Rheia haar 1e CAC. Calypso deed mee in de klasse 6-9 maanden en heeft wederom EX1 gekregen met nominatie BIS. Helaas heeft ze het afgelegd tegen een ander mooi poesje. We waren weer erg trots op onze coons!! We stonden er ook weer met onze stand.

9 februari: De uitslag van de DNA test is bekend. Het blijkt dat Usher de vader is van alle kittens uit het foutje bedankt nestje. Hij was Obi dus te slim afgeweest!

Januari 2011

28 januari: vandaag ben ik met Padmé naar dierenkliniek Etten-Leur geweest, naar een echte dieren KNO-arts. Ze heeft al tijden last van een oorontsteking die we maar niet onder de knie kregen. Naar nu blijkt zat er een poliep in haar gehoorgang en die is er nu "uitgeknipt". Als het goed is, dan is ze na de antibiotica kuur weer helemaal de oude. Ook is onze Minoes vandaag verhuisd naar België. Ik zal deze knuffelkont wel gaan missen..

25 januari: vandaag de DNA testen afgenomen om te zien wie de vader is bij het foutje bedankt nestje. Stepliner is vandaag ook een officiële kastraat geworden. Beruška is vandaag ook weer moeder geworden en Louike dus vader! De kittens krijgen over 2 weken hun eigen pagina.

23 januari: Ik ben begonnen aan een studie Vakbekwaamheid honden- en kattenbesluit en hoop zo over een jaar in het bezit te zijn van dit diploma en met een UBN nummer officieel geregistreerd te staan als cattery. Ik denk dat dit een goede stap is om serieus genomen te worden als cattery en te waarborgen dat alles verloopt zoals het moet.

2 januari: Iedereen een heel erg goed 2011 toegewenst namens iedereen van cattery KyJaDy!!