Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2010

26 december: We zijn weer naar ons huis in Tsjechië afgereisd. Alle katten en kittens hebben het weer supergoed gedaan en geen kik gegeven hoewel we ondanks het weer maar liefts 11,5 uur gereisd hebben ipv de normale 9 uur! Er zijn 4 poezen thuis in Nederland gebleven want we hebben het vermoeden dat Beruška weer zwanger is en om haar gezelschap te houden hebben we Padmé, Milenka en Rheia thuisgelaten.

11 december, Rafaël en Isaiah hebben nu ook leuke blikopeners gevonden om het kerstmaal bij te nuttigen. Alle engeltjes worden dus kerstengeltjes. De kittens van Kitkat en Usher zijn ook geboren en wel op 9 december. Zodra de kittens 2 weken zijn krijgen zij hun eigen pagina op deze website. Het thema van de kittens word Griekse goden en godinnen.

5 december, vanwege het drukke sinterklaas weekend zal de kittenupdate iets opschuiven. Uriël heeft ook een gezellig plekje gevonden bij Nathalie en Arno in Eindhoven.

November 2010

28 november, vandaag heeft Erro al een nieuw thuis gevonden. Hij gaat als de tijd er rijp voor is bij Mathilde en haar vriend in Sint Oedenrode wonen. Zijn nieuwe naam wordt Jerry want hij word het nieuwe vriendje van Tom(my) als hij hier mag gaan verhuizen.

26 november, Knabbel en Babbel en het Foutje Bedankt nestje zijn vandaag bijgezet op de site en dus te bewonderen. De kittens doen het vrij aardig maar ik ben toch begonnen om de kittens van Stepliner wat bij te voeden. Hier waren er een paar die maar 50 gram aangekomen waren in een week tijd, dat lijkt me toch wat te weinig. Alhoewel ze heel tevreden lijken..

19 november, ook Stepliner is afgelopen vrijdag

12 november bevallen. Dit was een ongepland nestje, maar Obi Wan Kenobi was even 2 minuten ontsnapt en had per direct Stepliner gedekt. De bedoeling was dat Stepliner minimaal nog een maand of 4 zou wachten voordat ze weer zwanger zou worden, maar helaas is het anders gelopen. Dit is dus echt een foutje, bedankt! En dat word dan ook het thema van haar nestje.. Ze heeft maar liefst 10 kittens gebaard, allemaal katers in de kleuren zwart - zwart/wit - blauw - blauw/wit. Eventueel nog met smoke, maar dat is nu nog niet goed te zien. Ook zij krijgen over een week hun eigen pagina.

15 november, afgelopen vrijdag is Čiči bevallen van haar kroost. Ze heeft 2 mooie pikzwarte katertjes gekregen. Zij krijgen over 2 weken hun eigen pagina en het thema word Knabbel en Babbel. We zijn afgelopen weekend ook naar de kattenshow in Waalre geweest en hebben daar toch wel een leuk succesje behaald. Obi Wan Kenobi en Beruška hebben allebei hun 3e en laatste CAC punt behaald en zijn nu dus KAMPIOEN!! Shenzi heeft een U1 gescoord in de klasse 3 tot 6 maanden en ons Calypso spant de kroon. Zij heeft een U1 gescoord in de klasse 3 tot 6 maanden en is ook nog Best in Show geworden!! Ik ben helemaal trots op ons meisje.

11 november, Poes Minoes heeft vandaag haar nieuwe thuis gevonden en wel bij Xavier Wiedeman in België.

1 november, we zijn weer terug van vakantie en hebben onze cattery uitbereid met een heel mooi black tortie tabby blotched poesje. Ze komt van cattery Canis Minor uit Tsjechië (dezelfde cattery waar we Milenka ook van hebben). Ze is al een half jaar oud en heet Rheia. Meer over haar op haar eigen pagina bij de youngster: Rheia.

Oktober 2010

24 oktober, Gisteren hebben we ontdekt dat het kitten van Milenka geen katertje is maar een poesje!! Het blijkt dus dat niet alleen onze Obi een romance heeft gehad met Milenka, maar Usher ook en hij heeft gewonnen... Ik had vanwege kleurtechnische redenen dus gedacht dat het een katertje betrof en direct na de bevalling waren haar schaamlippen ook erg gezwollen dus het was voor mij duidelijk dat het een katertje zou zijn. Gisteren lag ze lekker op haar rug en zag ik dat het er toch niet echt als een katertje uitzag en ze dus een poesje was. Dit kan alleen maar als Usher de vader is. We hebben haar dus ook maar een naamsverandering cadeau gedaan en ze heet nu poes Minoes.

14 oktober, het was een bewogen week voor ons. Afgelopen maandag is onze Duchess overgeplaatst naar Tonny, Laury en de kids omdat ze sinds haar operatie door een aantal van onze coons niet meer goed geaccepteerd werd. Gelukkig hebben we in de familie Jansen een geweldig stel vrienden getroffen die het lot van Duchess ook aangreep. We hebben toen besloten dat Duchess bij hun en haar broer Risto zou mogen revalideren en als alles helemaal goed blijft gaan met de andere dieren en er een goede klik is met alle gezinsleden, misschien zelfs mag blijven wonen. Ze heeft nog een beetje last van de verhuizing en de verandering, maar Risto is superlief voor haar (zij nog niet zo voor hem!) en ook Kibo de grote witte herdershond vind haar erg aardig (zij hem gelukkig ook wel . Ze moet natuurlijk nog enorm aansterken want ze is 700 gram afgevallen in de afgelopen tijd, maar ze ligt wel lekker te knorren en wil ook wel eten en drinken. We zijn natuurlijk enorm aan het duimen dat het goed gaat want dit betekent dat we haar dan nog regelmatig kunnen terug zien. Gisteren nog even bij haar gaan kijken omdat we natuurlijk wel zeker willen zijn dat het goed gaat met onze Duchess.

9 oktober, onze Milenka heeft ons wederom een wolk van een zoon gekregen. De vader van deze mooie blauw tabby kater is ook dit keer onze Obi Wan Kenobi. Hij is geboren op donderdag 7 oktober en heeft de naam KyJaDy's Charlie Chaplin gekregen. Ook hij heeft natuurlijk zijn eigen pagina: Charlie Chaplin Helaas is 1 van de kittens van Padmé en Risto vandaag overleden. Het katertje Omega is nu een echt engeltje geworden. Zijn drie broers hebben toch nu al hun eigen pagina gekregen: Engelen nestje

4 oktober, afgelopen zaterdag 2 oktober is Padmé bevallen van haar kittens. Het zijn 4 katertjes. Over een week of 2 krijgen deze kittens hun eigen pagina.

September 2010

27 september, gisteren zijn we naar de kattenshow in St. Niklaas (België) geweest. Het was een geweldige show voor ons en onze coons. We zijn met Stepliner, Usher, Beruška en Louike naar de show geweest. Ze hebben alle 4 een CAC gescoord, dus we zijn enorm trots op ons viertal. Daarnaast scoorde onze Beruška ook nog een BIV en BIS met nominatie BOB. Ze was geweldig gisteren.. Ondertussen zijn ook Simba/Freek en Pumba/Columbus al verhuisd naar hun nieuwe eigenaars. Aanstaande woensdag verhuisd ook Timon.

22 september, ook Timo heeft zijn plekje gevonden en gaat in Hellevoetsluis bij Marina en Walter wonen. Daar krijgt hij Daisy en Roosje als speelkameraadjes. (zij zijn 2 kittens uit het nestje van Serenety en Taran zie vorige nestjes). We zijn met Duchess vandaag naar de dierenarts geweest. Helaas moesten bij haar alle tanden en kiezen getrokken worden vanwege een ginginvitis stomatitis infectie. Over een paar weken zal zij ook gesteriliseerd worden. Vanwege deze toch wel trieste gebeurtenis (alhoewel ze pas om 16.30 uur uit de narcose kwam en om 20.30 uur alweer natvoer zat te eten ?!?) hebben we Shenzi weer even in evaluatie staan. Zij heeft dezelfde kleur als onze Duchess en ik wil nu graag even zien hoe ze zich ontwikkeld.

12 september, Padmé is aan haar laatste loodjes begonnen, nog maar 2½ week en dan is ze uitgeteld. Ze groeit goed en is nu 1½ kilo aangekomen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden, het is de eerste keer dat ze moeder word.

7 september, er is weer van alles gebeurd de afgelopen weken. De Pirates zijn uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes, maar Calypso is gelukkig bij ons gebleven. Will en Jack zijn nu verhuisd naar de vorige nestjes pagina en Calypso staat nu bij de youngsters. De lion king kittens zijn ook al aan hun laatste fase bij ons in huis begonnen. Nog maar 3 weken en ook zij gaan uitvliegen, maar gelukkig blijft Sarabi dan weer hier en zijn de kittens van Padmé er ook al bijna. Bij onze vrienden Ton en Joke zijn ook maine coon kittens geboren. De cattery is nog in aanmaak en de website is ook nog niet klaar, maar mocht er interesse zijn dan mag je altijd contact met ons opnemen. De kittens zijn nakomelingen van "onze" Tweety en Duvelke. Het gaat om 3 katertjes in de kleuren blauw tabby, rood/crème tabby eventueel met zilver. Ik probeer om zo snel mogelijk wat foto's van Lucky, Mazzel en Happy te krijgen, maar dat gaat wat minder makkelijk vanwege gezondheidsproblemen van de eigenaar van Tweety en Duvelke.

Augustus 2010

13 augustus, we hebben afgelopen weken van een aantal van onze kitteneigenaren wat nieuwe foto's gekregen. Je kunt zien hoe mooi onze kittens uitgroeien op de volgende pagina: Vorige nestjes

8 augustus, helaas is de zwangerschap van Čiči voortijdig afgebroken. Ze begon afgelopen donderdag op haar 53e dag te vloeien. Ik had al een week of 2 wat twijfels over de zwangerschap omdat ze eigenlijk niet aankwam in gewicht en ik ook nog steeds geen leven had gevoeld. Hormonaal gezien is ze echt moeder want ze waakt over de kittens van Stepliner alsof ze van haarzelf zijn.

1 augustus, we hebben weer een kittenupdate gemaakt. Vorige week was Padmé krols en we hebben op de valreep dus nog Risto op visite gehad voor een dekking. Nu maar duimen dat het gelukt is. Risto heeft namelijk behoorlijk last van zijn hormonen en loopt graag weg, ook begint hij nu te sproeien en dus zal hij binnen afzienbare tijd als kastraat door het leven gaan. Het houden van katten moet namelijk op de eerste plaats plezierig zijn. Diego is afgelopen vrijdag, vlak voor ons vertrek, opgehaald door John en Nick en woont nu in Nieuwegein.

Juli 2010

30 juli, we zijn gisteren met alle dieren weer richting ons vakantiehuis in Tsjechië gereisd. Alles is weer helemaal perfect en rustig verlopen. De kittens zijn ook weer helemaal gesetteld en weten eten, drinken en kattenbak weer goed te vinden. Wat betreft de fotoshoot van de Carribean's, die is afgelopen woensdag helemaal in het 100 gelopen vanwege de vakantiedrukte. Dit ga ik morgen helemaal goed maken. Ook de Lion's krijgen dan weer een foto-update..

22 juli, Jack Sparrow mag rond 30 augustus gaan verhuizen naar Michael en Arjen om met Frodo te gaan spelen. Diego is aan zijn laatste weekje bij ons begonnen en dan mag hij gaan verhuizen naar Nick. Ook voor de kittens van Stepliner begint al interesse te komen, aanstaande zondag komen Els en Rene kijken naar Pumba. We zijn afgelopen dinsdag nog met Sarabi naar de dierenarts geweest om naar haar oogje te laten kijken. Het is inderdaad zo dat er geen oog in de kas aanwezig is, wel haar oogleden (zelfs het 3e ooglid is er). Dit maakt voor Sarabi helemaal niks uit want zij stoeit en rotzooit met haar broers en zus dat het een lieve lust is. Ze begint ook al echt te reageren op mensen en is dus voor de duvel niet bang. Voor haar zoeken we dus ook een plekje bij echte liefhebbers, waar zij lekker haar eigen ding kan doen en heerlijk vertroeteld kan gaan worden. Uiteraard mag zij voor een aangepaste prijs verhuizen.

12 juli, de kittens van Stepliner en Obi hebben hun eigen pagina gekregen: Lion King. Will Turner heeft nieuwe blikopeners gevonden en gaat rond 30 augustus naar Zaandam verhuizen. Aanstaande woensdag komt Arjen kijken naar Jack Sparrow om te kijken of hij een goed speelmaatje zou kunnen worden voor Frodo.

10 juli, we hebben aardig wat strubbeling gehad met de kittens van Beruška. Ze waren vanwege het warme weer aan de diarree geraakt en omdat het warme weer maar aanhield, bleef de diarree helaas ook duren. Samen met mijn troubleshooter Frits (de dierenarts) en het toedienen van elektrolytisch vocht (een hele week lang) lijkt het erop dat we de strijd tegen het uitdrogen aan het winnen zijn. Vanaf gisteren is de diarree gestopt en vandaag eten ze me de oren weer van de kop ☺☺☺☺. En dat mogen ze maar al te graag!

2 juli, de kittens van Obi Wan en Stepliner zijn op 27 juni geboren. Het gaat goed met moeder en de kinderen en rond

10 juli zullen ze hun eigen pagina op de kittensite krijgen. Het thema van het nestje is Lion King.

Juni 2010

25 juni, Ik heb de strijd met Beruška verloren! Ze is al 2 dagen bezig om de kittens naar beneden te verplaatsen en ik wilde ze graag boven op de kamer houden tot zondag. We hebben namelijk zaterdag een feestje en het leek me rustiger om ze daar te houden. Maar mama Beruška wil echt niet meer boven liggen. We hebben dus maar een bench ingericht waar ze nu lekker in kunnen liggen. Stepliner heeft last van het warme weer. Ze wil alleen nog maar op de tegelvloer liggen (voor de koelkast) en niks doen. Ze is aanstaande dinsdag uitgeteld en is op dit moment al 2 kilo aangekomen en haar buik is helemaal hard en bol. Ik ben dus weer enorm benieuwd hoeveel kittens er in zitten. de vorige keer had ze er maar liefst 10!! 15 juni, vandaag is de dierenarts weer langs geweest om een aantal katten te enten. Ook Diego heeft zijn eerste keuring, enting en chip gekregen. Vandaag kregen we ook bericht van Nicola dat de kittens uit een buitendekking van Obi geboren zijn, het zijn 2 katertjes en je kunt ze hier bezichtigen: Cattery Namadre 13 juni, helaas was de vechtlust niet groot genoeg en is het laatste kitten van Duchess ook overleden. Ze wilde alleen maar bij haar moeder drinken, maar die gaf niet voldoende melk. Bijvoeden was bijna een onmogelijke taak omdat ze gewoon niets wilde accepteren om van te drinken. Helaas is Minoes maar 2 weken oud geworden.

5 juni, was een enerverende week! Met de kittens van Duchess ging het minder goed (zij waren geboren op de 61e dag) en helaas hebben we afscheid moeten nemen van allebei de katertjes. Het poesje is er nog steeds en is lekker fel en pittig. Ze woog 88 gram bij de geboorte, maar is nu gelukkig de 140 gram al gepasseerd. Een vechtertje !!! Daarnaast is ook ons Beruška moeder geworden en wel van 2 katertjes en 1 poesje. Zij doen het ook erg goed en groeien als kool. Binnenkort is meer van hen te zien op de kittenpagina.

Mei 2010

31 mei, we hebben 2 vermoeiende dagen gehad. Duchess begon gisterochtend met haar bevalling en uiteindelijk is dit vanochtend met een keizersnede moeten eindigen. Ze droeg 6 kittens, maar 1 van de baarmoederhalzen lagen in een torsie en daardoor konden deze kittens niet geboren worden. Helaas waren zij al ongeveer 2 uur voor de keizersnede overleden, gezien de lijkstijfheid toen ze ter wereld kwamen. Nu zijn er dus nog 3 kittens over, 2 katertjes en 1 poesje. Met de kittens gaat het op dit moment wel goed, maar moeder moet natuurlijk enorm bijkomen van de uiteindelijke keizersnede. Over een week of 2 meer nieuws hierover op de kittenpagina!! Beruška zit nu op dag 66 van de zwangerschap en loopt nog steeds rond, maar het kan nooit meer lang duren.

23 mei, Kitkat is voor de eerste keer krols en dit laat ze ons luid en duidelijk weten, ze miauwt lang en hard als ze een krolse bui heeft. Helaas is ze nog veel te jong en dus blijven de katers op afstand tot haar grote ergernis. Beruška heeft gisteren en vandaag lekker onder een grote plant of in de schaduw bij ons in de tuin gelegen. Met haar grote dikke buik doet ze het met dit weer erg rustig aan, evenals Duchess trouwens.

16 mei, We zijn weer terug uit Tsjechië. Beruška en Duchess zijn enorm gegroeid in omvang in de 2 weken dat we ze niet gezien hebben. De dames zijn nu ruim 7 weken zwanger en Beruška is al 1800 gram aangekomen. Duchess precies 1 kilo. De laatste loodjes zijn begonnen voor de dames nog zo'n 14 dagen en dan weten we wat het geworden is.

2 mei, we zijn afgelopen donderdag weer voor 2 weken afgereisd naar ons huis in Tsjechië en hebben ook weer een aantal katten en de honden mee. Natuurlijk mocht ons kleine puk ook niet vergeten worden omdat hij nu juist de socialiseringsfase in gaat. Hij heeft het erg goed gedaan tijdens de reis en lekker rustig in de auto gelegen samen met zijn moeder. We hebben Beruška, Duchess en Čiči thuis gelaten deze keer, omdat Beruška en Duchess nu al over het midden van de zwangerschap zijn en we hen niet onnodig veel stress wilden geven wat de reis toch misschien met zich mee kan brengen. Čiči is thuis gebleven voor de gezelligheid van de andere 2 dames.

April 2010

26 april, Diego is nu 2 weken oud en hij groeit als kool. Hij heeft nu ook een eigen pagina gekregen waarop hij te bewonderen is. Kijk hiervoor op de volgende link: Diego

18 april, vandaag zijn we naar de show in Geleen geweest met Obi, Usher, Louike en Risto. Usher is gedetermineerd en is geen smoke, maar gewoon zwart-wit. Hij heeft een Ex 1 in de jeugdklasse 6 tot 10 maanden gescoord, beter kon dus niet. Obi en Louike hebben allebei hun 2e CAC gescoord en Risto heeft een Ex 2 gescoord. Obi, Louike en Risto hebben ook nog meegedaan in de Best Eigen Fok categorie en Louike heeft deze gewonnen bij de katers. We waren natuurlijk weer supertrots op hem. Diego doet het nog steeds supergoed, hij is nu een week oud en weegt al 268 gram, bijna een peuter dus. Volgende week krijgt hij zijn eigen pagina op de site.

15 april, het kitten van Obi en Milenka doet het erg goed. Hij heeft al een nieuw baasje en zijn naam word Diego (naar de sabeltandtijger uit Ice Age). Diego word de kat van Nick van Batenburg. We zijn vandaag ook met Čiči weer terug geweest bij Frits om nog een echo te maken. Het goede nieuws is dat de ontsteking verdwenen is, het slechtere nieuws is dat de zwangerschap het ook niet overleefd heeft. Maar goed, het belangrijkst is natuurlijk dat het met Čiči weer helemaal goed is. Zoals we er nu tegen aan kijken lijkt het erop dat de dekking van Louike en Beruška wel gelukt is, er zijn in ieder geval roze tepels geconstateerd en ze is al goed aangekomen. Als dit dus goed blijft gaan dan zal er rond eind mei/begin juni weer kitten geluk hier in huis zijn. Duchess en Obi hebben een week of 3 geleden hun kunstje gedaan en ook dit lijkt erop dat het gelukt is. Dus zij worden, als alles goed blijft gaan, begin juni ouders van een nestje.

12 april, Gisteren zijn Obi en Milenka de trotse ouders geworden van 1 blauw tabby kitten kater. De bevalling ging voorspoedig en alles gaat op dit moment goed met moeder en zoon. Zodra hij een week of 2 oud is krijgt hij zijn eigen pagina.

10 april, vandaag zijn we met Čiči naar de dierenarts geweest. Ze was gisteren al niet zo heel erg goed in haar hum en vandaag kwam er wat uitvloeiing uit haar vulva. De dierenarts was bang voor een baarmoederontsteking dus we moesten even gaan echoën. De echo liet zien dat ze zwanger is en dat er op het eerste gezicht geen baarmoederontsteking aanwezig is. Vermoedelijk is het een ontsteking van de vulva ingang (waarschijnlijk door de dekking??) en hiervoor heeft ze een antibiotica gekregen die niet schadelijk is voor de vruchtjes. Eind volgende week moeten we nog even een extra controle echo maken om te zien of het allemaal goed gaat.

8 april, Čiči laat wat moeilijk zien of ze zwanger is. Er zijn een aantal symptomen die erop wijzen dat ze zwanger zou kunnen zijn, maar de tepels worden niet echt overtuigend roze. (ik had ze graag lekker knalroze gezien!!). We moeten dus nog enigszins een slag om de arm houden wat betreft de zwangerschap. Milenka is vandaag 9 weken zwanger en ze begint al wat "nesteldrang" te krijgen. De allerlaatste loodjes zijn voor haar dus aangebroken.

5 april, gisteren hebben we op de kattenshow van de BLKV in Rijkevorsel gestaan. De katten hebben het geweldig gedaan. Kitkat kreeg een U1 in de jeugdklasse 6-9 maanden. Duchess en Louike hebben allebei netjes hun CAC gehaald. Čiči heeft een U2 gescoord en Obi Wan heeft de kroon gespannen. Hij heeft zijn CAC behaald, BIV en BIS gescoord. Hij mocht naar huis met 2 bekers! We gaan op 18 april weer met een aantal naar de kattenshow in Geleen. Dan nemen we Obi Wan, Louike, Risto en Usher mee. We zijn nog aan het overwegen of we ook Beruška nog meenemen

Maart 2010

26 maart, we hebben de website weer wat aangepast en nu hebben we ook een webwinkel Wieran pagina met daarop wat aanbieding uit onze Wieran webshop. Milenka is nu 7 weken zwanger en weegt exact 5 kilo nu, dat is een gewichtstoename van zo'n 900 gram. Ze word al aardig dik en begint nu aan haar laatste loodjes.

18 maart, onze Čiči is alweer krols en dit keer hebben we op verzoek van Jamie (want Čiči is haar poes) onze uitzet dekkater Louike opgehaald om te kijken of hij het kan. En jawel, hij kan het... Maar of het allemaal goed verlopen is, dat moeten we natuurlijk nog even afwachten. Over een week of drie meer nieuws hierover. We hebben ook weer katten ingeschreven voor de show in Rijkevorsel (België) op 4 april. Dit keer nemen we mee: Obi Wan, Duchess, Kitkat, Louike en Čiči. Hopelijk vinden de keurmeesters ze net zo mooi als dat wij ze vinden! Daarna gaan we op 18 april ook nog naar de show van Limbracat in Geleen. Dit zal een herenonderonsje worden zoals het er nu uitziet. De bedoeling is dat Obi Wan, Louike, Risto en Usher meegaan. Op beide shows staan we nu met zowel de katten als de shop, dat zal dus aardig werken worden die dag. Maar gelukkig zijn onze kinderen ook helemaal enthousiast en gaan ze graag mee om te helpen. Zo word het dan toch nog een gezellig familiedagje uit!!

14 maart, het was wederom een raar weekend. Zowel onze puberpup Star als Wiske zijn verhuisd naar nieuwe eigenaren. Het was ten tijde van aanschaf niet de bedoeling dat ze maar zo kort bij ons zouden zijn, maar vanwege het feit dat we toch te weinig aandacht konden geven aan alle 3 hebben we besloten dat ze wellicht beter nu in een ander gezin geplaatst konden worden omdat ze nu nog jong genoeg zijn om ergens anders te kunnen aarden. Onze Laika blijft lekker bij ons. Zij heeft een hele goede band met onze Ceška en is zo'n grappig klein monstertje dat zij bij iedereen direct het hart steelt. Verder is onze Milenka nu over de helft van de zwangerschap (5½ week). Ze is al 570 gram aangekomen en je kunt het nu ook echt zien aan haar. Ik ben zo benieuwd wat er geboren gaat worden aangezien dit het eerste nageslacht is van onze Obi Wan.

9 maart, vandaag wat foto's gemaakt van de katten en wat lijkt onze kitkat toch enorm veel op haar vader!

7 maart, onze Serenety is vandaag verhuisd naar Doetinchem! Ze is het nieuwe kameraadje geworden van Jolanda en Peter en de kinderen. Ze zal er lekker verwend worden denk ik.

1 maart, vandaag van een aantal kitteneigenaren weer wat nieuwe foto's gehad. Deze zijn weer terug te kijken bij de vorige nestjes.

Februari 2010

28 februari, vandaag hebben we met onze beide webshops weer op een kattenshow gestaan en wel bij de NLKV in Eindhoven dit keer. Het was weer een enorm gezellige maar ook vermoeiende dag. Ik denk ook dat onze Milenka zwanger is. Ze laat het niet zo goed aan haar tepelkleur zien, maar haar gedrag is heel anders en ook haar gewicht is toegenomen. Als het dus allemaal goed gaat dan verwachten we rond half april weer kittens en dit word dan het eerste nageslacht van onze Obi Wan Kenobi.

22 februari, we hebben slecht nieuws gekregen vandaag. Eén van onze dierenartsen, Albert Peels is gisteravond om het leven gekomen bij een eenzijdig auto-ongeluk. Hij was op slag dood. Dit is behoorlijk onwerkelijk nieuws, ik zou vandaag met Serenety bij hem op nacontrole komen voor haar sterilisatie. Hij was pas 50 jaar oud. Verder is ook onze Gandalf vandaag vertrokken en gaat hij morgenvroeg op vliegreis naar Spanje. We zijn nu dus weer even kittenloos. 6 februari, 4 van de kittens zijn vandaag verhuisd naar hun nieuwe blikopeners. Het is wel weer even wennen zo stil als het nu is. Gelukkig blijft Gandalf nog eventjes bij ons en mogen we van hem nog een week of 2 genieten. Gisteren is Serenety gesteriliseerd. Wij willen graag verder met het grote type maine coon en Serenety is wat aan de kleine kant (3,7 kilo). Om haar onnodige krolsheden te besparen, hebben we dus besloten om haar te laten steriliseren. Verder is Milenka afgelopen dagen krols geweest en heeft Obi voor de eerste keer zijn kunstje gedaan. Over 3 weken weten we dus of het gelukt is!! Spannende tijd dus weer!!

1 februari, vandaag is Frits (de dierenarts) langs gekomen om de kittens van hun 2e enting te voorzien. Alle kittens zijn goedgekeurd door hem en hebben hun 2e enting ontvangen. Daarnaast heeft hij ook de snaptest gedaan bij alle pubers (5 stuks in totaal), deze waren ook allemaal negatief.

Januari 2010

26 januari was Gandalf weer niet zo lekker, ik dacht dat het van de wormkuur zou zijn want die hadden ze de vorige dag gehad. Op donderdag 28 januari was het echter helemaal niet goed met hem, hij zat zomaar zielig in een hoekje en wilde niet meer eten en drinken. Ik dus als een speer naar de dierenarts met hem. Daar leek het erop dat Gandalf een verstopping in zijn darmen had want er was geen darmactiviteit te horen en hij zat vol met gasvorming. De dierenarts heeft hem een laxeermiddel toegediend via een sonde zodat het direct op de plaats van bestemming zou komen en hij kreeg ook wat vocht toegediend. Daarnaast nog een pijnstiller voor de buikpijn en toen maar duimen dat het de goede kant in zou gaan, anders zou het een operatie worden. Gelukkig had hij de volgende dag wat ontlasting gehad, maar niks erin wat voor een verstopping zou kunnen zorgen. Nu (31 januari) is alles weer ok en speelt, rent en eet hij weer als normaal. De ellende is natuurlijk wel dat het weer een aanslag heeft geleverd op zijn gewicht en dat had hij in week 9 ook al. Maar er is goede hoop op dat hij dit snel weer bij gegeten heeft want afgelopen dag is hij maar liefst 80 gram aangekomen. Gandalf mag nog een paar weekjes extra hier blijven omdat hij naar Spanje gaat verhuizen en dus hebben we nog even extra de tijd om hem te vertroetelen en lekker te laten eten.

28 januari, de webwinkel is online. We heten iedereen dus van harte welkom bij www.wieran.nl We zijn nog wel her en der bezig met wat aanpassingen, maar er kan al mee gewerkt worden. Wijzelf zijn er al best wel tevreden over met hoe het eruit ziet, maar op of aanmerkingen zijn altijd welkom!

20 januari, het logo voor Wieran is gemaakt en zie hier het resultaat! Weer een stapje verder in het opstarten van de nieuwe webshop.

19 januari, We gaan professionaliseren met onze webwinkel en krijgen een nieuwe website vol met artikelen. Het assortiment bestaat straks uit ruim 9.000 artikelen als het goed is. Deze webwinkel gaat draaien onder de naam Wieran (Wisselo Eric Angela) en zal te vinden zijn op www.wieran.nl (dit is nu nog onder constructie!!) Je kunt hier terecht voor alles wat betreft dieren, niet alleen voor hond en/of kat maar ook voor aquarium, hengelsport, konijn etc. Kortom van alles. Ook kan er dan betaald worden met Ideal en creditcard. Verder houden we onze website van KyJaDy voor onze specialiteiten nog in gebruik. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling en hopelijk onze klanten natuurlijk ook. Zoals het er nu naar uitziet gaat onze nieuwe webwinkel per 1 februari starten.

18 januari, gisteren hebben ook Galadriel en Arwen nieuwe blikopeners gekregen. Alle kittens van het lord of the rings nestje zijn nu voorzien en het aftellen begint. Nog maar zo'n 3 weken en dan vliegen ze alweer uit. Afgelopen woensdag is de dierenarts langs geweest om de kittens te voorzien van hun eerste enting en chip. De stambomen zijn aangevraagd.

10 januari, de rust is weer enigszins wedergekeerd bij ons thuis. Vandaag gaat Milky Way (Magic) naar haar baasjes verhuizen. Joke is eindelijk weer uit het ziekenhuis gekomen en wil graag van haar gaan genieten. Het zal wel missen worden, want Milky Way is een tante met pit en kon ook enorm ravotten met haar zus Kitkat. Een paar van de kittens van Serenety hebben afgelopen week behoorlijk last gehad van hun ontwormingskuur. Ik had een ander soort van de dierenarts en deze was wat heftiger als mijn gewone vitaminthe pasta. Vooral Galadriel heeft last gehad en is een aantal dagen behoorlijk misselijk geweest, maar gelukkig sinds gisteren is ze weer wat aan het aankomen en lekker fit en actief.