Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2009,

25 december, vanwege het feit dat onze (schoon)moeder en natuurlijk oma afgelopen week is overleden heb ik helaas de website niet zo goed bij kunnen houden. 1 dezer dagen zal ik hem weer een keertje goed updaten. Vorige weekend zijn 4 van de kittens van Stepliner en Taran naar hun nieuwe eigenaars verhuisd. Alleen Milky Way is nog wat langer bij ons omdat haar vrouwtje opgenomen is in het ziekenhuis en daarom nog niet voor haar kan zorgen. Wij wensen Joke dan ook een voorspoedig herstel en hopelijk dat zij ook snel van Milky Way mag gaan genieten. Ondertussen doen wij dit nog even en dat vinden wij helemaal niet erg..

5 december, vandaag was een dag met een lach en een rouwrandje. Vanochtend kwam Tom, de zoon van Milenka en Taran uit het tekenfilmnestje, even bij ons op visite. Wat lijkt hij enorm op zijn moeder, gewoonweg griezelig! Tom is op dit moment ook al ongeveer net zo groot als Milenka, dus ik moest af en toe wel even dubbel kijken wie nu wie was.

Verder is ons vandaag ook iets verschrikkelijks overkomen. Helaas is Bounty ons op 5 december ontvallen. Zij voelde zich op 4 december even iets minder lekker en toen zijn we met haar naar de dierenarts gegaan. Deze constateerde een verstopping in de darmen en dit werd middels een röntgenfoto bevestigd. Hierop hebben we haar een glijmiddel/clisma gegeven en ook een pasta die de verstopping van binnenuit zou moeten gaan bestrijden. Omdat ze die dag en waarschijnlijk ook wel de dag ervoor al niet veel gegeten en gedronken had, heeft de dierenarts haar ook nog extra vocht gegeven om haar wat op te peppen. Dit heeft helaas niet mogen helpen en ze is op zaterdag 5 december toch nog ingeslapen. Ze was altijd al wel het kleinere poesje uit het nest, maar ze was zo enorm mooi om te zien, dat het een enorm verlies is dat ze er nu niet meer is. We hebben haar een mooi plekje in onze tuin gegeven.

KyJaDy's Bounty

28 september 2009 - 5 december 2009

November 2009,

26 november, afgelopen maandag is de dierenarts bij ons langs geweest. Hij heeft de snoepjes allemaal hun eerste enting gegeven en ook gechipt. Ook de puppies hebben hun 2e enting gehad en hun chip. Ze zijn allemaal heel erg flink geweest. De kittens van Serenety gaan erg langzaam. Ze komen op dit moment niet heel erg veel aan, maar ze zijn er alle 6 nog en ze zijn ook nog steeds actief. Ik ben wel weer begonnen met bijvoeden, maar hier hebben de kittens niet zo heel veel zin in. Dus we gaan met kleine stapjes vooruit, maar we lopen nog.

22 november, de kittens van Serenety en Taran hebben hun eigen pagina gekregen: Lord of the Rings. Ze zijn op dit moment niet echt zwaar gewichten, maar ze zijn tevreden en de melkgift van Serenety lijkt weer goed op gang te komen. Om dit zoveel mogelijk te stimuleren hebben we de kittens niet veel bijgevoed zodat ze goed zouden drinken bij Serenety. Het is weer een kleurrijk nestje geworden.

Met de puppy's gaat ook alles voorspoedig. Ze zijn alle drie al voor 90% kattenbak zindelijk. Ik had werkelijk niet verwacht dat dit zou lukken, maar ze doen het echt heel erg goed. Volgende traject is het kattenluik, dan kunnen ze ook zelf naar binnen en naar buiten. (in ieder geval in de buitenren)

19 november, afgelopen zondag 15 november is onze Serenety bevallen van haar kittens, het gaat om 4 katers en 2 poesjes. De eerste dagen zijn een beetje moeizaam verlopen omdat Serenety spontaan last kreeg van koorts om onduidelijke redenen. Gelukkig hebben we de koorts snel onder controle gekregen maar dit heeft wel zijn weerslag gehad op de melk gift. De kittens hebben enigszins een wat moeilijke start gehad, maar het gaat nu al veel beter. Binnenkort kunnen ze bewonderd worden op hun eigen pagina. Het thema word dit keer Lord of the Rings.

14 november, Wij hebben leuk nieuws!! Na een lang en intensief beraad, alle voors en tegens tegen elkaar af gewogen hebbende (met dank aan Sabine die het balletje aan het rollen bracht met haar puppies!!) hebben we besloten dat we er een puppie bij wilden hebben. Dit moest dan wel een teefje zijn, want we willen hier misschien graag ook een keer een nestje mee fokken. De zoektocht werd begonnen, naar welk ras het zou moeten gaan worden. Niet te groot natuurlijk want het moet allemaal wel mee kunnen naar Cz. Eric was helemaal weg van de Chinese naakthond, maar die vond ik dan toch weer behoorlijk minder (KAPPERSBLOED). Toen nog gezocht en gekeken en we kwamen tot de conclusie dat we onze Fedja toch altijd wel een hele mooie hond gevonden hebben, maar de schotse collie is dan weer veel te groot. Gelukkig hebben ze deze ook in mini formaat en die heet dan weer sheltie. Dat moest het gaan worden!! Nu hadden we donderdag op marktplaats helemaal een nestje met de goede uitstraling gevonden, het was weliswaar een kruising van een sheltie vader met een kooiker moeder, maar ze zagen er gewoon helemaal uit zoals we in ons hoofd hadden, gebeld en zowaar ze hadden ook teefjes in het nest. Het moest een Fedja kopie worden vonden de kinderen, dus gisteren togen we rond 17.00 uur naar Vinkel. Bart de fokker ging de teefjes voor ons halen en wij kregen gezellig in de keuken een kopje koffie van Annemarie. Er kwamen 2 Fedja kopieën de keuken binnen en een tricolor teefje. Toen moesten we kiezen en dat viel helemaal niet mee. We waren met z'n drieën daar (Kyra, Eric en ikzelf) en natuurlijk vielen we alle 3 als een blok voor een andere?!? Nog een kopje koffie gedronken en even gezellig met de ouderdieren gespeeld, toen moest dan toch de beslissing gaan vallen. Plotseling begon Eric ( en hij was eigenlijk anti hond!!) spontaan met Bart te onderhandelen over 3 hondjes in 1 keer. Ik viel steil achterover en wist niet wat me overkwam. Kort en goed: het werd er niet 1, niet 2 maar dus toch 3 mooie meiden.

1 november, we zijn vandaag met alle youngsters, 6 in totaal, naar de kattenshow van Limbracat in Waalre geweest. Ze hebben het allemaal enorm goed gedaan en een U1 gescoord. Obi Wan en Toulouse hebben beide een nominatie BIS gehad. "Onze" Louike (KyJaDy's Toulouse) heeft zelfs een BIS gehaald in de maine coon klasse. Een ware kampioen dus. We zijn helemaal blij met hem en met de anderen niet minder. We waren dit keer ook voor de eerste keer met een stand op de show, dit was wel een hele leuke ervaring.

Hieronder een korte sfeerimpressie van de kattenshow en onze stand.

Oktober 2009,

25 oktober, we zijn vandaag weer een keertje op visite geweest bij cattery Sante D'Orsy en hebben daar onze nieuwe dekkater gevonden. Zijn naam is Usher Sante D'Orsy en hij is black smoke met wit. Hij is nu 15 weken oud en heeft al een gewicht van 2700 gram! Meer over hem op zijn eigen pagina bij de Youngsters.

22 oktober, het lijkt erop dat onze Toulouse vandaag zijn plekje heeft gevonden! De overburen zijn vanaf dag 1 eigenlijk al onder de indruk geweest van Toulouse, maar omdat zij in het bezit zijn van een lekker tweeling duo van ruim 2 jaar oud wilden ze eigenlijk nog niet aan een huisdier beginnen. Vandaag hebben we toch besloten dat Toulouse gaat proefdraaien voor een week. Als alles goed gaat met Toulouse en de jongens dan mag hij uiteraard blijven. Ik vind het enorm fijn dat hij in de buurt blijft, kunnen we gezellig nog met hem knuffelen!!

18 oktober, we zijn vandaag naar het feline technisch symposium van Royal Canin geweest. Dit was een enorme leerzame dag met uiteenlopende onderwerpen. Van rechten en plichten voor koper en verkoper tot huidschimmelziektes, FIP en gedragsproblematiek (sproeien of onzindelijkheid) bij katten.

12 oktober, we hebben ons ingeschreven voor de kattenshow in Waalre. We gaan niet alleen met al onze youngsters, maar we hebben er ook een stand om onze webwinkel te promoten. Vandaag hebben we een berichtje gekregen dat Taran het goed naar zijn zin heeft bij Kirstin en Michael. Hij is weliswaar vandaag "ontmant" maar schijnt er geen hinder van te ondervinden. Hier op de foto met zijn dochter Bijou van nu zes en halve maand oud.

9 Oktober, gisteren is Taran verhuisd naar zijn dochter Bijou. Gelukkig hebben we nu een nestje van hem en Stepliner en dit zijn waarschijnlijk toch wel allemaal blauw zilver tabby's, dus dan hebben we hem toch nog een beetje bij ons. We zijn aan het overwegen om een poesje hiervan te houden. Stepliner geeft helaas bijna geen melk, zelfs niet na de tabletjes die de melkgift zouden moeten stimuleren. Het is nu dus flessen, maar dit is wel enorm leuk om te doen. De kittens beginnen al echt op je te reageren en komen naar me toe als ik bij ze zit. Ze zijn heel erg snel in hun ontwikkeling, want ze zijn pas 11 dagen oud nu en beginnen al met lopen, zitten en zichzelf schoonlikken.

September 2009,

29 september, gisteren zijn de kittens van Taran en Stepliner geboren. Het zijn allemaal blauw tabby kittens, waarschijnlijk hebben ze allemaal zilver. Zodra de kittens wat groter zijn, is er meer van hen te lezen op hun eigen pagina. Deze kittens krijgen het thema Snoep. De bevalling is dit keer gelukkig beter gegaan als de vorige keer, toen was ze een week te vroeg bevallen en nu gewoon lekker op tijd. De kittens hebben dit keer ook een normaal gewicht van rond de 100 gram.

We hebben ook een leuke plek gevonden voor onze Taran, hij mag gezellig bij zijn dochter Bijou gaan wonen in Nijmegen. Kirstin en Michael ik vind het super dat jullie Taran willen adopteren! Maar we mogen gelukkig nog een dikke week van hem genieten voordat hij gaat verhuizen.

22 september, we hebben sinds afgelopen zaterdag een adoptie kanarie. Dit beestje kwam tijdens het buurtfeest de tent in gevlogen en niemand wilde hem hebben. Natuurlijk vonden we dit enorm zielig en hebben we hem geadopteerd. De katten vinden het enorm interessant zoals op de foto's wel te zien is.

21 september, vandaag hebben ook Tweety en Jerry hun nieuwe plekje gevonden. Ze zijn beide geadopteerd door de familie Hilhorst en mogen de nieuwe speelkameraadjes worden van Angel.

18 september, Tom is nu alweer een week geleden verhuisd en Stepliner is nu ongeveer 8 weken zwanger. We naderen de kritische fase. Vorige keer was ze al op dag 60 aan het bevallen en dit heeft voor een aantal kittens slecht uitgepakt. Hopelijk gaat het deze keer beter, ze is zelf toch wel heel erg lekker rustig en knuffelig nu en kan ook haar rust vinden. Daar had ze vorige zwangerschap wel wat moeite mee.

8 september, vandaag hebben ook Tom, Jerry en Tweety hun chip gekregen. Ze waren er behoorlijk rustig onder en zijn nu ook helemaal klaar om te mogen verhuizen. Bij Stepliner blijkt dat Taran toch toegeslagen heeft in een onbewaakt ogenblik en zij zal eind deze maand haar kittens krijgen. Dit heeft dus geresulteerd in het feit dat we nu voor onze katers nog een extra verblijf gaan maken, zodat ze lekker de ruimte hebben apart van de poezen en een ongeplande dekking dus niet meer voor hoeft te komen. En als de katers gezellig binnen zijn, dan hebben de poezen ook hun eigen verblijf. De planning is derhalve ook weer helemaal bijgewerkt.

6 september, gisteren zijn we weer terug gekomen uit Tsjechië. De terugreis is heel erg goed verlopen, alle katten hadden het goed naar hun zin in de nieuwe kattenkooi in de auto.

Vandaag is ook Risto weer terug naar huis gegaan. We zullen hem wel weer missen want het is een enorm lekkere knuffelkater. Ook Sylvester is vandaag verhuisd naar zijn nieuwe stekkie bij de Familie Jansen in Zwolle. Het is dus weer een stukje stiller in huis. Tom gaat volgende week naar zijn nieuwe blikopeners toe.

Augustus 2009,

29 augustus, we zijn nu al 3 weken in Tsjechië en de katten vinden het heerlijk. Onze Sylvester wurmt zich nog steeds door de gaas om lekker bij ons te zijn. Hij heeft een nieuwe hobby ontwikkelt: klimmen in de appelboom.

15 augustus, vandaag hebben we onze nieuwe youngster Čiči opgehaald. Ze is heel erg mooi vinden wij zelf, maar we waren ook enorm onder de indruk van de maine coons van cattery Sante D'Orsy. Dit zijn stuk voor stuk enorm grote en mooi gebouwde maine coons, zowel de poezen als de katers. Renate heel erg bedankt dat we Rommy van je mochten overnemen. (Renate velmi děkuji za Rommy). Zodra ze met een dag of wat meer gewend is bij ons, zullen we eens een paar mooie foto's van haar op de site zetten.

9 augustus, we zijn afgelopen vrijdag 7 augustus weer vertrokken naar ons huis in Tsjechië. Alle coons zijn natuurlijk ook mee inclusief onze logeercoon Risto. Risto is een kitten van Serenety en Taran en woont een paar dorpen bij ons vandaan. Zijn blikopeners zijn nu ook op vakantie en vonden het zielig om hem thuis te laten, dus zodoende is Risto met ons mee. Hij heeft even moeten wennen in de groep, maar vandaag is hij helemaal losgekomen en heeft lekker gespeeld. Vooral zijn broer Toulouse is zijn grote speelpartner, ze stoeien er een eind op los.

De kittens hebben het ook goed gedaan tijdens de reis en zijn gelukkig helemaal niet afgevallen, maar lekker aangekomen. Ze krijgen waarschijnlijk morgen hun 2e enting hier in Tsjechië, zodat ook dit gewoon op schema blijft lopen. We proberen ook hun site zo goed mogelijk bij te houden zodat iedereen in de gaten kan houden hoe het met ze gaat.

We zijn in ons huis nu met man en macht begonnen aan een interne katten kamer zodat we ook hier wat makkelijker kunnen scheiden als er wat krolse poezen zijn en het wat minder druk in het huis zelf is. Dit huis delen wij met cattery Bloomingcoons uit Waalre, dus ook hun coons vertoeven hier regelmatig samen met onze coons en we willen wel graag de lieve vrede tussen de coons blijven bewaren. Ook de bouw van dit verblijf komt compleet met fotoserie op de site. Maar deze pagina moet nog helemaal worden gemaakt en dat moet natuurlijk tussen de bouwbedrijven door!

2 augustus, gelukkig gaat het weer goed met onze tekenfilm duo's. De ontlasting is weer helemaal in orde en ze groeien weer goed!! Geen idee wat er precies aan de hand is geweest, ook de dierenarts kan er geen touw aan vastknopen. Maar wat het ook was, het lijkt nu allemaal verleden tijd. Tweety heeft nog een inhaal slag te maken want zij heeft het meest te lijden gehad qua gewicht/groei van deze affaire. Maar ze is fel, actief en speels en komt met rasse schreden nu weer aan.

We hebben nog een kitten op het oog in Tsjechië: Mystery of Life van cattery Darrem Casus, een black torbie poesje van bijna een half jaar oud nu. Ook zij word op dit moment getest op HCM dna voor mutatie 2 en als deze test negatief is mag zij onze cattery ook komen versterken. Het was liefde op het eerste gezicht omdat wij haar enorm op onze JinnJinn vonden lijken op de foto en nu blijkt dat een gedeelte van de stamboom gelijk is aan die van JinnJinn. En we weten wat voor enorm mooie kittens zij samen met Ďábel gemaakt heeft, dus we zijn enorm benieuwd naar de combinatie van Mystery of Life met Obi Wan Kenobi. Als alles meezit gaan we ook haar ophalen tijdens onze vakantie in Tsjechië en word zij het nieuwe poesje van onze zoon Dylan.

Juli 2009,

30 juli, gisteren hebben we Frutsel weer terug gebracht naar de fokster. Ze kon niet goed aarden bij ons in huis en jammer genoeg had ze ook nog een HCM/N uitslag op de DNA test. Na overleg met de fokster hebben we besloten dat ze terug zou gaan en dat er op zoek gegaan zou worden naar een plekje voor Frutsel met wat minder andere katten om haar heen. Ze is echt een op mensen gericht poesje wat het heerlijk vind om lekker gekroeld te worden en alle aandacht van haar blikopener te krijgen.

We hebben vandaag ook de HCM dna uitslag van Rommy/Čiči gekregen. Zij is op beide mutaties HCM N/N. Dus dit is dan weer heel erg leuk en goed nieuws voor ons. Er zouden ook nog wat foto's onze kant op komen en zodra we die hebben zullen we deze weer op de site zetten. Ze is een hele mooie grove maine coon poes met hele mooie oren met grote pluimen en een sterke uitdrukking. We gaan haar op 15 augustus ophalen bij cattery Sante D'Orsy. Nog een 2 weken geduld dus!!

18 juli, afgelopen week weer een aantal bezoekjes gebracht aan de dierenarts. Het ging nog steeds niet goed met onze kittens en nu hebben ze een aantal dagen een kuurtje gehad om te zorgen dat de diarree weer vast vorm aan ging nemen. Jammer genoeg heeft het wel een terugslag gehad op het gewicht, maar gelukkig nog steeds niet op het karakter van de kleintjes. Ze zijn nog steeds enorm speels en knuffelig. Sinds 4 dagen zit er weer een stijgende lijn in de gewichten.

9 juli, alle coons hebben te lijden gehad van het warme weer. Dit was ook bij onze jongste telgen helaas het geval. Ze hebben wat last gehad van diarree en zijn daarom niet zo geweldig aangekomen als zou moeten. Gelukkig zijn ze nu allemaal weer lekker speels en alert. Ze hebben nu ook al een beetje kennisgemaakt met het vaste voer en de kattenbak. Ook het kattenluik hebben ze sinds vandaag onder de knie en ze springen nu dus de hele tijd naar binnen en naar buiten.

Ook Rommy heeft haar nieuwe roepnaam gekregen, het word Čiči wat Tsjechisch is voor poesje.

4 juli, vandaag hebben we te horen gekregen dat Rommy naar ons mag verhuizen. Zij word dan het poesje van Jamie. We gaan haar in onze vakantie ophalen en wel op 15 augustus. We moeten dus nog even ons geduld bewaren. Rommy is nu 11 weken oud en weegt al 2 kilo. Voor foto's zie de youngster pagina.

3 juli, gisteren zijn Ďábel en JinnJinn toch nog snel samen verhuisd naar Roswinkel (dit ligt in de buurt van Emmen). Ze zijn gelukkig als koppel herplaatst kunnen worden, wat vooral voor Jinnjinn erg prettig is. Hopelijk gaat ze het bij de familie Schelleman wel naar haar zin krijgen. Ze hebben daar in ieder geval een zee van ruimte waarin ze zich kunnen bewegen.

Onze zoektocht naar het poesje voor Jamie, om het trio compleet te krijgen, lijkt zijn einde te naderen. We zijn in contact met cattery Sante D'Orsy in Tsjechië over een mooi black tortie met wit poesje. Hopelijk krijgen we snel het verlossende bericht dat ze de onze mag worden.

Juni 2009,

21 juni, vandaag hebben we een nieuwe aanwinst voor de cattery gevonden. Omdat Kyra Duchess heeft "gekregen", wilde Dylan en Jamie natuurlijk ook graag een eigen maine coon poes. Voor Dylan is dit nu gelukt, we hebben een blauw zilver tortie tabby classic met wit poesje gevonden bij cattery Quadriga en zij was oud genoeg om meteen mee te mogen.

20 juni, vandaag zijn een groot aantal van de kittens uitgevlogen. Maar liefst 6 kittens zijn vandaag verhuisd. Iedereen heel veel plezier met hun nieuwe aanwinst!! De kittens van Stepliner en Milenka doen het naar behoren. Ze kijken al vrolijk rond en beginnen al te spelen. Het is weer erg leuk om te zien.

10 juni, het was een bewogen weekje. Stepliner besloot op woensdagavond 3 juni om 23.00 uur te beginnen met haar bevalling. Zij was net 62 dagen zwanger. Het liep niet helemaal zoals zou moeten zijn. Ze droeg 8 kittens en een aantal hiervan waren piepklein. Zij hebben het dus ook niet overleefd. Daarbij duurde de bevalling tot vrijdagmiddag 17.30 uur voordat het laatste kitten was geboren. Al met al duurde de hele bevalling gewoon te lang en ook dit heeft nog aan een paar kittens het leven gekost. Uiteindelijk waren er 5 kittens levend geboren. maar heel erg klein (72 - 80 gram), hiervan zijn er nu nog 2 over, een heel mooie blauw torbie poesje en een blauw katertje. Onze Milenka werd aangestoken door dit gebeuren en ging met Stepliner meedoen. Zij heeft dus in de nacht van 5 juni ook haar kittens gebaard. Dit ging gelukkig allemaal iets meer volgens het boekje en zij heeft nu ook 2 ongelooflijk mooie blauw tabby met wit katertjes. Zij had met de bevalling gewacht tot de 68e dag en dus waren deze kittens 144 gram bij de geboorte. Dat scheelt dus de helft met die van Stepliner. Alle 4 de kittens maken het goed en groeien voorspoedig. Als de kittens 3 weken zijn dan zullen ze hun eigen pagina's krijgen. Omdat ze samen gelijktijdig bevallen zijn krijgen ze een gezamelijk thema: Legendarische Duo's.

Mei 2009,

25 mei, Alle kittens zijn vandaag geënt en gechipt. Ook hebben wij besloten om onze heterozygote kater Ďábel te ontmannen, hij word opgevolgd door zijn zoon Obi Wan Kenobi deze is HCM n/n op beide genen en wij denken dus dat we er goed aan doen om Ďábel door hem te vervangen. Het ziet er nu naar uit dat hij het formaat van zijn vader zal gaan krijgen, het is nu een enorme lange slungel die hoog op zijn poten staat en een mooie lange staart heeft.

JinnJinn is ook weer terug bij ons in de roedel. Ze kon helaas niet aarden bij de familie Jansen, waarschijnlijk omdat zij hier de enige kat in huis is en ze toch de maatjes om zich heen mist. We hebben haar weer overgenomen en ze was vanaf de eerste minuut weer helemaal op haar plekje. Met Biscaya gaat het trouwens buitengewoon goed bij haar nieuwe blikopeners en ook Kayenthi zit helemaal op de goede plek nu.

24 mei, de eerste beslissingen zijn gevallen, Obi Wan Kenobi en Padmé blijven bij ons in de cattery. Wij denken dat ze mooie looks hebben en dus een aanwinst zullen zijn voor onze cattery. Onze beide zwangere dames Stepliner en Milenka gaan de laatste fase van de zwangerschap in. Je kunt al mooi aan ze zien dat ze zwanger zijn, ze wegen allebei nu rond de 5 kilo.

11 mei, de AID (Algemene Inspectie Dienst) heeft ons een onverwacht bezoekje gebracht Er werd netjes geïnformeerd of wij voldeden aan het Honden en Kattenbesluit 1999. Hier hadden wij toevallig nog nooit van gehoord.

5 mei, de uitslagen van de HCM dna test die we bij de rode kittens van Beruška hebben gedaan is binnen. JarJar en Padmé zijn beide heterozygoot op genmutatie 1 en negatief op genmutatie 2. Obi Wan is op beide genmutaties negatief. We hebben dus besloten dat JarJar vrij komt, maar Padmé houden we nog even onder evaluatie. Ze is zich zo mooi aan het ontwikkelen dat ze wellicht toch bij ons blijft, even afwachten nog. Obi Wan staat uiteraard ook nog onder evaluatie want hij heeft een negatieve uitslag.

Vandaag zijn ook de hechtingen bij Berlioz verwijderd. Het ziet er goed uit, de wond is weer geheeld. Nu alleen de korstjes er nog af en zijn vacht weer erop. Hij heeft er gelukkig helemaal geen last van gehad en het heeft hem niet belemmerd in zijn spelen. Het is wel een gruwelijk verwend klein knuffelkontje geworden, maar of dat nu zo slecht is...

Met Milenka en Stepliner gaat alles nu ook voorspoedig. Je kunt al aan ze zien dat ze zwanger zijn en ze zijn ook al aangekomen. Ze zijn nu op en over de helft van hun zwangerschappen, dus we gaan alweer aftellen.

April 2009,

26 april, onze Stepliner heeft ook roze tepels, dus ook bij haar is de dekking gelukt, YES!! Zij en Ďábel krijgen hopelijk rond 7 juni hun kittens.

Vandaag zijn de kittens voor het eerst buiten geweest en wel in onze buitenren in Tsjechië want we zijn met de hele bubs op vakantie.

Helaas moesten we vandaag ook met Berlioz naar de dierenarts. Onze Beruška heeft een aanvaring gehad met Berlioz en dit had een fikse snee ten gevolge. Dit moest door de dierenarts toch maar even gehecht worden. Hij heeft nu een netje om zijn lijf zodat hij niet aan de hechtingen kan pulken. Hij ziet er nu niet op zijn mooist uit, maar het gaat hem heel erg goed, hij rent en springt gewoon met de rest mee.

21 april, vanmiddag ben ik met Jar Jar, Padmé en Obi Wan naar de dierenarts geweest voor de HCM dna test. Als ze HCM dna negatief zijn dan hebben ze een kans om bij ons in de cattery te blijven. Ik hoop van harte dat het zo is, want vooral Padmé heeft mijn grote voorkeur op dit moment. Ze is zich zo mooi aan het ontwikkelen: mooi oren, tips en snuit. Nog 2 weken wachten en dan weten we het.... Deze 3 hebben ook gelijk hun chip gekregen. De Star Wars kittens hebben afgelopen zondag hun eerste wormkuur gehad.

17 april, vandaag heb ik roze tepels geconstateerd bij Milenka. Als alles goed blijft gaan worden Taran en Milenka rond 2 juni de ouders van ons nieuwe nestje. De kittens van Beruška en Serenety hebben vandaag voor het eerst geproefd van carnibest. Ze waren nog wat onwennig met het eten van vast voer, maar 3 van de kittens hadden de smaak toch wel te pakken.

14 april, 1 van de kittens van Beruška is helaas overleden, hij is 23 dagen oud geworden. Met de overige kittens gaat het gelukkig goed. ze groeien als kool en beginnen ook al rond te lopen door de smart top en ook met elkaar te spelen. Erg leuk om te zien.

Maart 2009,

28 maart, Serenety is gisterenavond/nacht bevallen van haar kittens. We laten moeder en kinderen eerst ook even tot rust komen en als ook zij een week of 2 à 3 oud zijn, komen zij in volle glorie op de kittenpagina.

25 maart, Serenety is nu 9 weken, ze is 1500 gram aangekomen. Dus heel binnenkort zal het ook bij haar gaan gebeuren. Ook voor dit nestje geldt dat als alles goed gesetteld is en de eerste weken door is gekomen, dat we ze dan op de kittenpagina zullen tonen.

23 maart, gisterenavond is Beruška bevallen van haar kittens. Zodra alles een beetje tot rust is gekomen en de eerste weken heeft doorgemaakt dan laten we de kroost in volle glorie zien op de kittenpagina. Compleet met het hele fotoalbum van geboorte tot dan.

20 maart, vandaag ben ik met Biscaya naar de dierenarts geweest omdat het de 69e dag na de dekking was en er nog steeds geen bevalling op gang was. Hij heeft haar geëchood en toen zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat het "worstje" wat we de hele tijd gevoeld hebben helaas geen kitten is. Waarschijnlijk is de foetus die we op de vorige echo gezien hebben geabsorbeerd door Biscaya met een baarmoederontsteking tot gevolg. Ook zij gaat dus nu voortaan door het leven als kastraat!

Onze Beruška is nu uitgeteld en is maar liefst 2 kilo aangekomen. Het wachten is op de bevalling. Ze heeft wel al afgelopen woensdag de slijmprop verloren, maar we zullen toch geduldig moeten wachten tot de kittens eindelijk ter wereld zullen komen. Het is wel erg mooi om te zien hoe ze bewegen, het lijkt wel kermis. Zodra we hier meer over kunnen melden, dan ziet u het op de kittenpagina.

5 maart, de webwinkel is eindelijk online, ik hoop dat iedereen hem duidelijk vind.

Onze zwangere dames beginnen nu toch wel een rustig plekje te zoeken om te kunnen vertoeven, dus ik heb vandaag maar weer de kraamkamer in orde gemaakt, zodat ze in alle rust hier nu al hun plekje kunnen vinden.

1 maart, we zijn nog steeds hard aan het werk aan de webwinkel en hopen hem zo snel mogelijk online te hebben.

Met onze zwangere dames gaat ook nog steeds alles prima. Je kunt nu ook aan Beruška en Serenety zien dat ze goed zwanger zijn. Beruška is zelfs alweer een kilo aangekomen en moet toch nog 3 weken dragen. Serenety is ook al 600 gram aangekomen en zij moet nog zo'n 4 weken. Bij Biscaya is nog steeds nauwelijks iets te zien van de buitenkant, ook eigenlijk geen gewichtstoename en nog steeds geen roze tepels. Maar als je voelt dan voel je wel dat er iets zit, misschien zelfs wel 2 kittens? We zullen gewoon nog 2 weken moeten wachten en dan wordt het vanzelf duidelijk.

JinnJinn is alweer goed aan het opknappen van haar operatie, de wond is mooi genezen en nu al nauwelijks zichtbaar.

Februari 2009,

16 februari, weer even een up-date: op 14 februari heeft Kayenthi een nieuw thuis gekregen bij Helmie, aan de toegestuurde foto's te zien gaat het al aardig goed met haar in haar nieuwe thuis. Ze zit lekker boven op de kast alles af te kijken en eet zelfs al samen met de andere katten. We hebben ook bij Serenety roze tepels ontdekt, dus als het allemaal goed blijft gaan dan mag zij rond eind maart haar kittens verwachten. We zijn gisteren ook begonnen met het maken van een officiële webwinkel, waarin de klant dus ook zelf bestellingen kan plaatsen en betalen. Ik hoop deze zo spoedig mogelijk on-line te hebben, maar het is wel weer even behoorlijk wat werk.

6 februari, wat een rare dag vandaag! Vanochtend de dierenarts gebeld want JinnJinn had al een paar dagen last van slijmverlies uit de vulva, toch maar even laten kijken vanmiddag. Een fikse baarmoederontsteking werd geconstateerd. Na overleg met de dierenarts besloten we om toch de baarmoeder maar te verwijderen aangezien dit het best zou zijn en omdat JinnJinn toch gesteriliseerd zou gaan worden. Dat het alleen zo snel zou zijn, dat had ik vanochtend niet voorzien. Ook Biscaya was mee naar de dierenarts. Zij is 4 weken geleden gedekt en ik kon er geen hoogte van krijgen of het gelukt zou zijn of niet. Ze heeft namelijk geen roze tepels, maar ze had wel wat spanning op haar buik. Dus de dierenarts heeft haar even geëchood om te zien of het gelukt is. En het is gelukt, we hebben weliswaar maar 1 foetus gezien, maar hij zat er echt. Nu maar hopen dat ze deze keer de zwangerschap kan volbrengen. Tevens is vandaag het laatste kitten opgehaald en naar zijn nieuwe eigenaar gegaan. Al met al een hele rare, bizarre dag vandaag.

4 februari, vandaag zijn al 4 kittens verhuisd, wat een lege boel is het weer. Nog maar 1 kitten over en die word vrijdag opgehaald. Ik heb vandaag wel bij Beruška roze tepels ontdekt, dus het ziet er naar uit dat zij en Ďábel over een week of 6 kittens krijgen.

Januari 2009

24 januari, vandaag ben ik naar het kattensymposium in Eindhoven geweest, dat werd georganiseerd door dierencursus in samenwerking met onze dierenarts Frits Lamberts. Het onderwerp was de seniorkat met zijn kwaaltjes en wat ertegen te doen. Nu heb ik zelf nog geen seniorkatten in de cattery, maar het was toch behoorlijk interessant om te horen wat er voor kan komen bij een kat op leeftijd en wat bepaalde symptomen kunnen zijn die daarbij horen zodat je het wat eerder zou kunnen ontdekken. Ook Marnix de broer van Frits was hier spreker. Hij is tanddeskundige bij dieren en hij heeft alle mogelijke tand en tandvleesproblemen de revue laten passeren.

23 januari, we hebben de uitslag van de HCM test binnen en we hebben besloten dat alle kittens bij liefhebbers geplaatst gaan worden omdat ze alle vijf HCM heterozygoot zijn. We willen zeker een eigen gefokte poes/kater houden, maar we hebben besloten dat we voor HCM negatief gaan en dit is dus helaas bij deze kittens niet zo. Ik vind het erg jammer, maar we moeten natuurlijk wel een goede beslissing nemen als het om het fokken van maine coons gaat en dan gaat helaas toch soms het verstand voor het gevoel.

9 januari, vandaag is de dierenarts bij ons aan huis geweest en zijn alle katten opnieuw geënt met het niesziekte virus, zodat ze allemaal tegelijk weer weerstand op kunnen bouwen hiervoor. Ook de kittens hebben hun eerste enting en chip gehad, tevens is er dna afgenomen (swabtest) voor de HCM dna test.

4 januari, ik ben begonnen met aanpassen en vernieuwen van de website. Hopelijk vind iedereen hem zo nu nog duidelijker.

1 januari, dit jaar gaan we beginnen met de verkoop van Best Choice brokjes voor honden en katten. Het is een super premium voer die ikzelf ook toe ga passen bij mijn eigen maine coons en de hond. Wellicht dat er ook nog voedingssuplementen voor hond en kat in het assortiment gaan komen. Dus een hele nieuwe uitdaging voor ons dit jaar. Naast de reguliere winkelprijs ben ik ook bezig om een cattery kortingsregeling op te zetten, maar hierover later nog wat nieuws.