Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

December 2008

27 december, vandaag heeft onze Amber een nieuw thuis gevonden bij de familie van Batenburg in Nieuwegein. Ik wens de familie een hele gezellige tijd met onze mooie meid, we zullen haar missen.

25 december, graag wil ik iedereen hele fijne kerstdagen toewensen en een gelukkig nieuwjaar!!

12 december, eindelijk hebben we uitslag van het laboratorium, maar het is nog steeds onduidelijk wat er precies aan de hand is geweest met Keano. Er is op de lever een aantasting/beschadiging gevonden die waarschijnlijk veroorzaakt is door een virus. Het was alleen niet meer te achterhalen welk virus precies. Hij is in ieder geval vrij verklaard van HCM, PKD, FIV en FelV en hij had ook geen blaasontsteking. We gaan er nu vanuit dat het een heftige reactie is geweest op het Herpesvirus samen met de mycoplasma die voor hem wel een heel desastreuze wending heeft gehad.

Met de andere poezen en katers gaat het trouwens weer als vanouds, zij zijn alle ziektebeelden weer kwijt. Alleen nog her en der een keer een verdwaald niesje waar ik dan weer als een havik bovenop zit om te kijken of het weer gepaard gaat met snot en soepogen. Maar gelukkig is dat steeds niet het geval!! Met de kittens van JinnJinn gaat het trouwens heel erg goed, ook hier geen enkel teken meer van ziektes of andere sores, maar dit kun je zien op hun eigen pagina.

November 2008

29 november, vandaag weer een catastrofe meegemaakt, onze Keano is ook plotseling overleden en het is onduidelijk waaraan. We hebben ook hem ter autopsie aangeboden in het laboratorium omdat we nu toch eindelijk wel eens willen weten wat er hier allemaal aan de hand is.

27 november, we hebben de uitslag van het laboratorium binnengekregen. Het blijkt om het herpesvirus in samenhang met mycoplasma te zijn. Alle katten in de groep hebben hier last van gehad, maar konden het allemaal zelf overwinnen. Bij de kittens van Serenety heeft de mycoplasma zich niet alleen in de oogjes, maar ook op de longen genesteld.Hierdoor hebben al deze kittens ondanks de antibiotica een longontsteking opgelopen en zijn hieraan overleden. Dit is een immens grote teleurstelling en verdrietige gebeurtenis. Gelukkig mag Serenety co-ouderschap hebben bij de kittens van JinnJinn die de dans lijken te gaan ontspringen op wat lichte oogontsteking na, die nu met zalf erg snel beter wordt. Omdat het zo'n omvattend gebeuren is geweest en het ook alle katten heeft geïnfecteerd (gelukkig voor de meeste in lichte mate) moet het een besmetting van buitenaf zijn geweest, dat is nu vrij duidelijk geworden.

25 november, het noodlot is toegeslagen, een virus is binnengekomen in de cattery. Waarschijnlijk opgelopen op een show,maar met desastreuze gevolgen voor de kittens. Op dit moment zijn er al 4 overleden van het Asterix en Obelix nestje en vechten de overgebleven 3 voor hun leven. De kittens van JinnJinn gaan op dit moment nog redelijk goed, zij eten nog bij hun moeder en komen nog steeds goed aan, al lijken ook hier wat symptomen de kop op te steken.

Wij zijn erg geschrokken en treurig over wat er hier gebeurt. Serenety had een geweldig mooi nestje liggen en nu zijn er helaas nog maar 3 over op dit moment.

Het laboratorium is op dit moment aan het uitzoeken wat ons zo getroffen heeft in de hoop dat we deze overige 3 kanjers kunnen redden en toch kunnen op zien groeien.

We zullen op de site zo goed mogelijk proberen bij te houden wat er gebeurt en wat er aan de hand is, zodat dit voor iedereen duidelijk is.

15 november, vandaag zijn we naar de kattenshow in Maasmechelen (België) geweest. De uitslagen hiervan zijn bij Ďábel, Beruška, Biscaya en Taran op hun eigen hp terug te zien.

8 november, JinnJinn is weer moeder geworden, van 3 poesjes en 2 katertjes. Zij had maar liefst 32 uur en wat hulp van de dierenarts nodig om de bevalling af te ronden. Maar toen had ze ook 5 mooie kittens om zich heen liggen. Ook hierover staat meer informatie op de kittenpagina bij het Starlight Express nestje.

1 november, de kittens van Serenety zijn geboren, het zijn 5 katertjes en 2 poesjes. Voor alle informatie hierover kijk op de kittenpagina bij het Asterix en Obelix nestje.

2 november, we zijn vandaag naar de kattenshow in Waalre geweest. Het was een geweldige dag! Beruška was werkelijk fantastisch, ze is best in variëteit (BIV) en best in show (BIS) geworden en ze heeft in de line up gestaan voor Best of Best, maar deze prijs is naar een andere super mooie maine coon kater van cattery Mo & Co gegaan. Maar je snapt dat ik super trots ben op mijn mooie meid. O ja, ze heeft ook haar eerste CAC gescoord. Ďábel en Biscaya hebben ook hun CAC gescoord en bij Stepliner moeten we een kleurcorrectie op de stamboom hebben. Zij is namelijk niet blauw smoke maar blauw solid. Zij heeft meegedaan met de jeugdklasse 6-10 maanden.

Oktober 2008

26 oktober, we zijn vandaag voor het eerst naar een kattenshow geweest. Taran, Milenka en Amber hebben meegedaan in de jeugdklasse 6-10 maanden. Taran heeft hier het best gescoord, hij heeft een U1 gehaald en best in variëteit gescoord. Dus zijn eerste bekertje is een feit. Milenka heeft ook U1 gescoord en Amber heeft helaas vanwege een knikje in haar staart geen punten gescoord. Dit was wel erg jammer want de keurmeesters waren op slag verliefd op haar. Op het eerste zicht wilde hij Amber al best in variëteit maken en voordragen voor best in show, maar bij nadere keuring bleek ze een knikje in haar staart te hebben en dit is een afkeurpunt. Het meest trieste aan dit feit is nog wel dat we met haar nu ook niet kunnen gaan fokken en zij zal dus herplaatst moeten gaan worden. Ďábel heeft U2 gescoord op de show, dit kwam omdat de keurmeester zijn vacht niet mooi genoeg vond. We hadden hem moeten wassen, verder was ze over zijn uitstraling, bouw, oren, ogen, staart etc wel erg te spreken. Hiervoor scoorde hij overal excellent. Aanstaande zondag 2 november gaan we het weer proberen, maar dan gewassen en wel.

20 oktober, aanstaande zondag gaan we voor het eerst meedoen aan een kattenshow. Het is de NLKV kattenshow in Eindhoven en we gaan maar liefst met 4 coons. Ďábel, Taran, Amber en Milenka mogen gaan proberen om wat punten te scoren. Ik ben benieuwd of de keurmeester ze net zo mooi vind als dat wij ze vinden.

Stepliner is al goed ingeburgerd en kan het al met bijna alle katten goed vinden, alleen Biscaya wordt nog toegegromd, maar ook dit zal wel goed gaan komen, zij is een hele makkelijke poes dus ik kan me niet voorstellen dat dit van blijvende aard is.

18 oktober, we zijn weer terug uit Denemarken met onze nieuwe aanwinst Stepliner. Het is voor haar een beetje wennen bij ons natuurlijk. De taal is anders en ook een hond is ze niet gewend. Maar onze andere coons hebben haar een keertje nieuwsgierig besnuffeld en daarna besloten dat deze kleine brombeer geen gevaar oplevert. Als ze zich hier dan ook vandaag of morgen bij neerlegt zal alles goed komen.

We hadden de overige katten onder de goede zorgen van mijn ouders achtergelaten, maar wat waren de kittens toch al weer veranderd na 5 dagen. Ook de zwangere poezen zijn in de afgelopen dagen behoorlijk aangekomen. Serenety weegt op dit moment 4,7 kg en is nu dus 1,2 kg aangekomen. Nog 2 weken te gaan vanaf vandaag!! JinnJinn weegt op dit moment 5,4 kg en is nu ook 1,2 kg maar zij moet vandaag nog 3 weken dragen. Het wordt dus weer super spannend, hoeveel kittens dragen ze en wat zullen ze wegen.

11 oktober, de kittens zijn al weer 7 weken oud en het gaat super goed met ze. Beruška heeft deze week alleen wat minder aandacht voor ze gehad, want ze was weer voor de eerste keer krols na de bevalling en wilde vooral de aandacht van de katers vangen. Met Serenety en Jinnjinn gaat het ook heel erg goed. Ze zijn allebei behoorlijk rond aan het worden. Serenety moet als alles goed gaat over 3 weken bevallen en ze is 800 gram aangekomen nu, JinnJinn moet over 4 weken bevallen en is nu 600 gram aangekomen. Ook Biscaya is krols geweest en zij en Ďábel wilde dit keer een feestje bouwen en wilde hiervoor niet onze toestemming vragen. Mocht deze dekking helaas mislukt zijn, dan mag ze alsnog een keertje met Shakur van cattery van Eufemia daten.

Maandag gaan we naar Denemarken alwaar we op dinsdag kennis gaan maken met Stepliner. Ik ben heel erg benieuwd hoe ze er in het echt uit zal zien!! Ik weet dat ze exact net zo zwaar is als onze Amber en houd me dus op dit moment een beetje vast aan haar uiterlijk en formaat, maar dan in het blauw-smoke. Mocht ze ons heel goed bevallen, dan zal ze dus volgende week vrijdag mee naar Nederland komen en is ze vanaf zaterdag deel van de site!

September 2008

30 september, ook bij JinnJinn lijken er weer kittens op komst te zijn. We hebben toch wel enigszins roze tepels geconstateerd en ze is al een tijdje behoorlijk chagrijnig als je haar wil bevoelen en haar tepels wil bekijken. Serenety begint al wat dikker te worden. Ik verheug me op de komende tijd!

We zijn ovegestapt van Felikat naar de NLKV. De redenen hiervoor zijn dat bij Felikat alleen de Fifé geregistreerde kattenverenigingen meetellen als je shows loopt en bij ons in het zuiden zijn de onafhankelijke kattenverenigingen behoorlijk actief. Bij NLKV telt elke gelopen show en dus elk behaald punt. Verder is de papierwinkel rondom de kittens een behoorlijk stukje eenvoudiger. Je stuurt gewoon binnen 4 maanden na de geboorte alles in 1 keer in.

19 september, vandaag weer een rondje dierenarts gehad. De kittens hebben nog een preventieve convenia enting gehad om het laatste stukje risico hopelijk uit te sluiten. Verder heeft Taran de snaptest en de PL test gehad en er is gekeken of de testikels allebei zijn ingedaald. Alles was oké en staat vermeld op zijn hp. Ook Kayenthi is mee geweest en zij heeft haar jaarlijkse entingen gehad en ook bij haar is de pl test gedaan. Ook hier alles ok.

We hebben nog meer leuk nieuws te melden!! We kunnen het niet laten, het houden van coons is echt een ziekte!! We hebben deze week contact gekregen met een Deense cattery over een blauw smoke poesje van dezelfde leeftijd als ons Amber. We zijn toch wel erg gecharmeerd van deze blauwe kleur. Zij zal dus vanaf de herfstvakantie onze cattery komen versterken! Dan hebben we een blauw-zilver tabby kater, een blauw tabby wit poesje en een blauw-smoke poesje. Zij komt van cattery Silent Hunter. Dus deze vakantie niet naar ons vertrouwde Tsjechië maar naar Denemarken.

18 september, we hebben nog maar een keer alles wat we konden vinden over HCM dnatesten doorgelezen, en keer op keer komen we tegen dat we met een heterozygoot best verder mogen fokken mits gematched met een negatieve poes. Omdat we het toch wel moeilijk vinden om onze eerste kerel nu al op non actief te zetten hebben we besloten dat we hem laten echoën op HCM en hieraan dan ons definitieve besluit te koppelen. We kunnen dit bij ons in Eersel in de dierenkliniek laten doen door Valerie Bavegems. Zij komt elke 6 weken hier echoën. De eerst volgende keer dat ze komt is op 18 oktober, maar we hebben Dábel ingeschreven voor zijn eerste show op 26 oktober in Eindhoven, dus moeten we de volgende gelegenheid nemen en die is op 6 december. Ik hoop toch zo dat deze test negatief is!!

Nu nog meer goed nieuws, we hebben roze tepels gezien bij Serenety. Ze lijkt dus zwanger te zijn!! Ik hoop dat alles goed blijft gaan, dan komen er rond 31 oktober weer kittens. Bij de planning is te zien welke kleuren er kunnen voorkomen bij de kittens. Nog even een paar spannende weken en dan weten we het zeker. Bij Biscaya trouwens nog geen nieuws te melden. Ze heeft nog geen roze tepels, maar ook hier kunnen we alleen maar afwachten op wat er komen gaat.

13 september, we zijn deze week redelijk rustig doorgekomen. Geen van de kittens is meer overleden, alleen Liam heeft een paar moeilijke dagen gehad in het begin van de week. Hij kreeg dezelfde verschijnselen: gewichtsstilstand en daarna gewichtsverlies. Na overleg met de dierenarts besloten dat het enige wat we nog konden doen, dwangvoeren was zodat hij in ieder geval niet zou uitdrogen. De convenia enting zou in ieder geval zeker 14 dagen moeten werken, dus hier konden we niets meer extra aan doen. Het lijkt te zijn gelukt, want na 2 dagen rommelen heeft meneer besloten dat hij er weer voor gaat en is in rap tempo zijn achterstand in gewicht aan het inhalen. Hij liep ondertussen 100 gram achter op broer en zus omdat hij ten tijde van Kenji's overlijden ook al wat stilstand had gehad. Vandaag scheelde het nog 80 gram.

Omdat we hebben besloten dat we verder willen fokken met HCM negatief geteste maine coons, betekent dit dat we Ďábel laten castreren en dan gaan we hem ook herplaatsen.

5 september, het noodlot heeft wederom toegeslagen. Kenji is ook overleden aan longontsteking! Precies op het moment dat hij ziek werd kregen we bericht van het laboratorium met de uitslag van het onderzoek. Het gaat om een bacteriële longontsteking die over kan gaan van kitten op kitten en ook nog eens binnen 24 uur na constatering van de ziekte dodelijk is. Helaas is niet te achterhalen of de kittens de besmetting al in de baarmoeder hebben gekregen of vlak na de bevalling. Het is wel zo dat het gemis van de eerste moedermelk er jammer genoeg ook voor gezorgd heeft dat ze de eerste belangrijke anti-stoffen, die ze normaal vanuit deze melk meekrijgen, gemist hebben. Dit zorgt ervoor dat ze niet voldoende weerstand hebben tegen deze longontsteking. Ondanks de goede zorgen van onze dierenarts, die een grote betrokkenheid heeft getoond bij onze zieke kittens, kunnen we de kittens helaas niet goed behoeden voor de longontsteking. De 3 overgebleven kittens worden in ieder geval preventief met antibiotica behandeld en we hopen dat we het zo een stapje voor kunnen blijven.

2 september, vandaag ons meisje Shania naar de dierenarts gebracht voor autopsie. Ook zij is gisteravond overleden en omdat zij al de 3e uit het nestje is wilden wij en de dierenarts graag weten wat het probleem is. Ik was gisteren al met haar en de rest van het nestje naar de dierenarts geweest omdat het niet goed leek te gaan met Shania. Uit voorzorg hebben ze allemaal een antibioticum gekregen, maar voor Shania was dit te laat. In minder dan 24 uur ging ze van een blakend kitten naar zielig vogeltje met verschrikkelijke afloop. Vanavond hebben we van de dierenarts te horen gekregen dat het een longprobleem moet zijn geweest. Om precies uit te kunnen zoeken wat het is zijn de longetjes voor verder onderzoek naar het laboratorium gestuurd. Hiervan krijgen we aan het eind van deze week de uitslag denkt de dierenarts. Hopelijk kunnen we vanaf nu gaan genieten van de overige 4 kittens, die het trouwens uitstekend doen op dit moment. Maar zoals gebleken kan er in 24 uur veel veranderen!!

Augustus 2008

29 augustus, helaas hebben onze 2 crème kleurige katertjes het niet gered. Met de overige 5 gaat het verder heel erg goed.

28 augustus, Beruška geeft nu gelukkig melk, maar de crème katertjes hebben het heel zwaar. Ben vandaag met ze naar de dierenarts geweest omdat ze behoorlijk futloos waren. Ze blijken toch uitgedroogd te zijn omdat ze waarschijnlijk de twee minst goede tepels toebedeeld hebben gekregen. Nu moet ik ze elk uur dwangvoeden en honing geven voor extra energie. Nu de vingers gekruist en heel hard duimen voor die 2!!

Ook Ďábel en Serenety zijn meegeweest naar de dierenarts voor de snaptest en deze zijn alle twee negatief. Hier hebben ze meteen gebruik van gemaakt, want bij thuiskomst ging Serenety gelijk met de kont omhoog voor Ďábel staan en werd er ter plekke gedekt. Ďábel heeft waarschijnlijk gedacht 3 maal is scheepsrecht, dus dit wordt kat in het bakkie!

26 augustus, Beruška heeft nauwelijks melk, ik ben na een weekend bijflessen naar de dierenarts geweest en ze heeft nu een python spuit gekregen. Gelukkig lijkt het nu wat beter te gaan!

23 augustus, onze Beruška is vanochtend moeder geworden van wel 7 blakende kittens. Het zijn 2 crème kleurige katertjes, 3 zwarte katertjes en 2 black-tortie met witte poesjes. Het eerste kitten diende zich aan om 8.20 uur vanchtend en de laatste was er om 10.14 uur. Beruška was bij het eerste kitten enigszins in paniek, maar de rest heeft ze als een volleerd moeder geworpen. Je kunt op de kittenpagina zien hoe het met de koters gaat en daar worden ook elke week weer foto's ge-update.

22 augustus, gisteren is Biscaya krols geworden en omdat het met haar en Ďábel ook niet wil lukken hebben we haar naar Wilma van Leuken van cattery van Eufemia gebracht zodat ze gedekt kan worden door Nahuel of Eagle Eyes (Shakur). We kregen gisteravond al een mailtje dat ze in ieder geval al een keer gedekt is, dus het wachten en zoeken naar roze tepels over een week of drie kan weer beginnen. Beruška is vandaag 9 weken zwanger en ligt haar tijd gelaten uit. Ze is heel relaxed maar ongelooflijk zwaar (8,1 kg) en dus is de puf er een beetje uit.

17 augustus, weer terug van vakantie en alle dieren eens gewogen. Onze Beruška is maar liefst 2,2 kg aan gekomen en weegt nu 7,8 kg.

15 augustus, Beruška is vandaag 8 weken zwanger, ze draagt de zwangerschap heel mooi, een grote ronde buik waardoor ze net zo breed lijkt als ze lang is, dus ik ben zeer benieuwd hoeveel kittens ze draagt. Ze past zich erg goed aan aan het weer, ze is super relaxt en ligt graag buiten in de ren. Ze kan nog steeds op de planken springen, maar ligt met het warme weer erg graag tegen de koele muur in het gras. Ze houdt er alleen nu helemaal niet van om over haar buik geaaid te worden, dus ik mag helaas niet voelen als ik een kitten zie bewegen.

13 augustus, om het verhaaltje compleet te maken zijn we vandaag op bezoek geweest bij Eva Končinská van cattery Loving Bear, haar hebben we ontmoet op de show in Praag en zij woont bij ons in de buurt, namelijk in Semily. Zij spreekt erg goed engels, dus ook hier konden we gezellig kletsen over onze gezamenlijke hobby: de Maine Coons.

9 augustus, vandaag weer een dagje in het teken van de maine coons! We zijn vandaag op bezoek geweest bij Marie Šindelářová van cattery Canis Minor in Litvínov. We hebben kennis gemaakt met de vader en moeder van onze Milenka. Al met al een hele gezellige middag omdat Marie erg goed Duits spreekt.

2 augustus, vandaag de kattenshow in Olomouc bezocht en kennis gemaakt met Zuzka, de fokster van onze kater Ďábel. Ook zijn we hier tegen een zeer mooie blue tabby met witte poes aangelopen. Deze wilde spontaan met ons mee naar huis. Zie haar op haar eigen pagina bij de poezen. Wij gaan haar Milenka noemen.

juli 2008

27 juli, vandaag zijn we naar de kattenshow in Praag geweest en hebben daar eens rondgekeken. Het was hier erg warm (30+) en de katten waren dan ook zeer tam.

25 juli, ons Beruška wordt al wat dikker, ze is nu 5 weken zwanger, dus we kunnen al een beetje gaan aftellen, we zijn over de helft!! We zijn ook begonnen aan het 2e deel van de buitenren in Tsjechië, dan hebben ze zo'n 42 m2 ter beschikking met z'n allen. Ook de katten van Bloomingcoons zijn op dit adres aanwezig omdat we deze woning samen met hun hebben. In totaal dus 17 maine coons op vakantie inclusief kittens.

19 juli, we zijn weer vertrokken naar ons vakantie adres in Tsjechië en alle dieren zijn weer mee. De reis verliep weer geweldig. Onderweg weer de benodigde bekijks gehad van mensen op de parkeerplaats er werden zelfs foto's genomen van onze dierenschare.

12 juli, vandaag zijn alle kittens van ons eerste nestje naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Dit is toch wel behoorlijk wennen weer. Ondanks dat we nu nog 8 maine coons rond hebben lopen is het toch erg rustig. Maar gelukkig hebben we bij Beruška roze tepels gezien en dus mogen we ons hopelijk weer gaan verheugen op ons volgende nestje. We houden jullie op de hoogte!!

5 juli, vandaag konden we eindelijk naar de determinatie keuring in Harmelen. We hebben de hele handel in de bench geladen en zijn naar de keuring getogen. Daar werden we door 4 personen opgewacht waarna de keuring kon beginnen. Als eerste werden Nienke en Appie bekeken en daar werd al snel duidelijk dat wat ik voor zilver of smoke aan had gezien, ghostmarks waren. De keurmeesters hebben me laten zien hoe ik dit zelf voortaan goed kan constateren. Daarna toch nog even naar papa Ďábel gekeken om te kijken of hij toch geen verborgen silver is, maar daar werd ook al snel het oordeel over geveld, hij is 'gewoon' een crème tabby classic kater. De goede kleur staat nu dus op de overzichtspagina van het Anubis nestje.

juni 2008

26 juni, last but not least heeft ook ons Nienke haar plekje gekregen, zij gaat bij de familie Sammer wonen.

24 juni, we hebben Beruška weer opgehaald bij Elvis. Nu moeten we wachten tot we roze tepels zien!!

22 juni, we hebben besloten om Biscaya toch zelf te houden en voor haar een buitendekking te zoeken als ze weer krols is.

21 juni, ook ons Patricia heeft nieuwe blikopeners gevonden en zij gaat bij de familie Ewaart wonen.

19 juni, ons Beruška is weer een keer krols en wil alweer niet gedekt worden door ons Ďábel. Ik heb vandaag dus contact opgenomen met Wilma van cattery Eufemie en nu gaat haar kater het maar eens proberen. We hebben gekozen voor Elvis een halfbroer van onze Taran.

18 juni, ook onze Appie heeft een nieuw thuis gevonden, hij gaat bij de familie Smolders wonen.

16 juni, de kittens hebben vandaag hun 3e wormkuur gehad en hun 1e enting. Ze waren allemaal maar matig enthousiast hierover. Gelukkig vond de dierenarts dat ze er allemaal heel erg mooi en goed gezond uitzagen. We hebben besloten om Amber zelf te houden en hebben voor Fabian ook een gezellig gezin gevonden, hij gaat bij de familie Willems wonen. Nu de rest nog. Ik heb sinds vandaag ook contact met Nathalie van cattery Hoorenman uit Ridderkerk. Zij is geïnteresseerd in Biscaya en wil haar ruilen voor een poes van haar: Hoorenman's Anck-Su-Namun. Dit is een crème shaded cameo poes van 15 maanden oud. Waarschijnlijk gaat de ruil plaatsvinden. Weer erg spannend!!

mei 2008

30 mei, de kittens krijgen vandaag hun tweede wormkuur. Ik hoop dat ze er deze keer niet ziek van worden. JinnJinn heeft er ook al een paar dagen de brui aan gegeven om te voeden. Ze moeten het nu dus alleen zien te rooien. Tot nog toe gaat het goed, ze groeien weer gestaag.

20 mei, de kittens zijn vandaag geswabd voor de HCM dna test. Over 1 tot anderhalve week zullen we hier de uitslag van hebben. De kittens beginnen allemaal tekenen van zilver te vertonen in hun vachtkleur. Nienke is helemaal smoke aan het worden en Appie heeft toch echt wel zilver door zijn zwart lopen. Nu worden Ďábel en JinnJinn op 28 juni 2008 ter determinatie aangeboden, want je raadt het al, zij hebben geen zilver vermeld in hun stamboom en bij beide zit er wel zilver in de lijn.

18 mei, alle kittens zijn een beetje ziek, waarschijnlijk van de wormkuur. Ze zijn aan het spugen en aan de schijterij. Erg zielig om te zien.

16 mei, vandaag waren alle kittens boven de 500 gram en mochten ze hun wormkuur hebben. Hier waren ze niet echt van gecharmeerd. De kittens gaan ook steeds meer zelf eten en ravotten door het hele huis. Supergezellig!!

april 2008

25 april, we zijn vandaag met het hele grut afgereisd naar ons huis in Tsjechië. Alles ging prima, moeder en de kinderen hebben daar op onze slaapkamer weer hun eigen stekje gekregen. Buiten in de tuin wordt hard gewerkt aan een buitenren voor de katten.

14 april, vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Jeroen. Sinds gisteren ging het al wat slechter met hem, hij wilde niet uit zichzelf gaan drinken en zijn we hem gaan flessen. Hij was te stil en rustig en liet zich ook helemaal niet meer horen. Hij leek de fles goed te accepteren en begon ook weer wat in gewicht toe te nemen, maar JinnJinn is helaas boven op hem gaan liggen en omdat hij zich niet liet horen is hij jammerlijk genoeg gestikt. Een erge droeve gebeurtenis na die twee dagen vol kittengeluk!!

12 april, vandaag zijn de kittens van Ďábel en JinnJinn geboren. Het was gisteravond om 17.00 uur eindelijk zover. De eerste weeën werden aangemeld door JinnJinn en ze wilde graag de aandacht hiervoor en die kreeg ze natuurlijk. 's Avonds om 23.30 uur was er nog geen kitten in zicht en dus hebben we de hele handel mee naar boven genomen om het daar verder af te wachten. Om 3.30 uur hielden de weeën uiteindelijk weer op en werd het enigszins rustig. Vanochtend om 7.00 uur waren de weeën nog steeds niet teruggekeerd maar zagen we wel een staartje verschijnen. Toch maar even de dierenarts gebeld om te vragen wat hij hiervan vond en hij vond het toch beter om er een weeënopwekkend middel bij te geven. Dit gedaan en wij weer huiswaarts met JinnJinn. Binnen een uur lag het eerste kitten ter bezichtiging, een mooi black tortie met wit meisje. Daarna nam JinnJinn even een pauze van een uurtje of 2 alvorens ze aan het 2e kitten begon. Daarna dienden de andere kittens zich toch vrij vlot aan en om 14.10 uur werd het laatste poesje geboren, wederom een black tortie met wit. De verdere gegevens zijn terug te vinden op de kittenpagina en binnenkort daar ook foto's van ons knappe stel.

5 april, we hebben vandaag Taran opgehaald en geïntroduceerd in de groep. De andere coons en ook de honden vonden hem meteen geweldig. Na 5 minuten kreeg hij al zijn eerste wasbeurt van Ďábel. En hij racet nu rond met Serenety en Kayenthi. JinnJinn is echt aan het uitrusten voor de grote dag. Ze doet nog maar twee dingen, eten en slapen!! Ik ben echt benieuwd wat ze ons gaat brengen. Nog maar even afwachten.

maart 2008

25 maart, vandaag hebben we onze nieuwe kater gevonden. Het is een blue-silver tabby blotched katertje van cattery Eufemia in Beek en Donk. Na lang zoeken hebben we dan toch nu eindelijk een blauwe. We mogen nog een naam voor hem verzinnen. En deze wordt Taran van Eufemia. We mogen hem op 5 april afhalen.

De kittens van JinnJinn worden ook steeds groter. We kunnen ze nu voelen als ze ergens ligt te slapen. Dan wordt er lustig op los geschopt, dat belooft nog wat!!

19 maart, vandaag is Ďábel vader geworden van 6 kittens. De informatie over deze kittens staat op de kittenpagina. Onze JinnJinn wordt ondertussen ook al behoorlijk dik, ze is 6 weken zwanger nu. We moeten nog even wachten voordat wij zelf kittens in ons huis hebben.

9 maart, het is voorjaar!! Beruška heeft heftig de kolder in de kop en zij is nu het nieuwe vriendinnetje van Ďábel. 3 Maal is scheepsrecht zullen we maar denken. Het wordt dus behoorlijk druk rond de pinkstertijd bij ons in huis. Gezellig!!

5 maart, Onze Biscay is krols geworden. Zij Is HCM N/N getest en kan dus eigenlijk zonder problemen met Ďábel het dekkater verblijf in. Ze moet het nog wel leren geloof ik, ze gaat de hele tijd voor Ďábel op de grond liggen in plaats van met haar kont omhoog staan. Maar ook dit zal wel goed gaan komen hoop ik. Als dit gaat lukken, dan zullen de kittens rond pinksteren geboren gaan worden.

Hanny van cattery de Herlaer heeft me gebeld dat Elisa zwanger is van wel 6 kittens. Ze is gisteren met haar naar de dierenarts geweest en deze heeft een röntgenfoto gemaakt.

februari 2008

25 februari, We hebben het resultaat van de HCM dnatest gekregen van het laboratorium. Er is HCM/N getest. Dat is niet zo'n goed nieuws voor ons. Ďábel draagt een gen voor de ziekte HCM. Toch wordt ons door veel mensen gezegd dat we hem niet gelijk moeten laten castreren. Hij is groot en knap en we willen hem voor deze kwaliteiten natuurlijk nog gebruiken. Maar we moeten dan alle fokkatten laten testen voor HCM en dan kunnen we een N/N kater zelf houden waarmee we dan verder fokken.

11 februari, vandaag zijn we met alle maine coons naar de dierenarts geweest. Het was een redelijke volksverhuizing. Bij Ďábel is bloed afgenomen voor de HCM/PKD dna test. Bij Kayenthi, JinnJinn en Biscaya is de snaptest gedaan om te testen op FIV en FelV, alle uitslagen waren negatief. Verder is elke kat waar nodig gechipt, geënt voor katten-niesziekte en rabiës. De dierenarts heeft bij Beruška gevoeld of ze zwanger is, maar kan daar niet volmondig ja op antwoorden. Misschien wel, maar afwachten dus nog steeds!!

9 februari, Lucky onze HTK kat heeft een nieuw plekje gevonden. Een aardige mevrouw vroeg of het mogelijk was dat zij voor haar ging zorgen. Ik denk dat Lucky in een één kats huishouden beter op haar plaats is omdat ze altijd ruzie had met de maine coons.

5 februari, JinnJinn is werkelijk goede maatjes met Ďábel en ze is zowaar gelijk krols geworden. De dekgarage is dus alsnog maar een keer in gebruik genomen. Het wordt nu toch wel tijd om een echt dekkaterverblijf te gaan maken. Nu maar weer afwachten wat het gaat worden. We hebben ook een telefoontje gehad van cattery de Herlaer met het bericht dat Elisa naar alle waarschijnlijkheid zwanger is.

2 februari, we mochten vandaag al gaan kijken naar de 2 maine coons. Het zijn schitterende dames en vanzelfsprekend konden we ze niet weerstaan. Ons aantal is nu opgelopen tot 5 dames, 1 heer en 1 HTK poes.

januari 2008

31 januari, op de valreep van januari zijn we in onderhandeling over 2 poezen van anderhalf jaar oud. Jawel je leest het goed 2 en ze zijn geen van beide blauw. Het gaat hier om 2 poezen in de kleur black-tabby classic met wit. Deze kleur hadden we nog niet en och die blauwe komt waarschijnlijk ooit ook nog wel. Zondag gaan we ze bezichtigen en ik ben erg benieuwd wat het gaat worden.

11 januari, we krijgen een telefoontje van cattery de Herlaer met het bericht dat hun poes, Elisa of the Seaside (roepnaam Minoes) krols is geworden. Of het mogelijk is dat Ďábel haar dekkater mag zijn.Natuurlijk zijn we zeer vereerd, want hij heeft helaas bij Beruška nog niet kunnen laten zien dat hij kan presteren. Het dekkaterverblijf is nog niet klaar, er worden al wel plannen over gemaakt, maar het moet ergens in het voorjaar nog gerealiseerd gaan worden! Na snel overleg wordt besloten dat we de garage, welke netjes betegeld is, dus goed zuiver gehouden kan worden, in rap tempo katproof gaan maken.

Alle losse onderdelen worden verwijderd of opgeborgen en er worden snel wat lekkere ligplekjes gerealiseerd voor de lovers. Nu nog een paar kattenbakken en wat eten en drinken en meneer kan zijn intrek nemen in zijn domein voor nu. Nog even snel een camera geplaatst zodat we van binnenuit ook goed zicht hebben op wat zich in de garage afspeelt. Nou dat is nogal wat!! Na eerst de hele dag wat tegen elkaar geblazen te hebben en elkaar vooral te vermijden wordt het dan toch nog een hete nacht voor de twee. Er volgen regelmatig dekkingen vanaf nu, nu maar afwachten, over 9 weken weten we meer!