Logo Kyjady

Maine coon cattery KyJaDy

 

 

december 2007

28 december: helaas geen kittens voor ons op dit moment, Beruška is opnieuw krols geworden. Helaas is de timing iets minder goed, want we zijn op dit moment op vakantie dus Ďábel kan nu niet de rust krijgen om een goede dekking te realiseren en de krolsheid was ook na 2 dagen weer over vanwege de vakantiestress. Onze katten gaan namelijk altijd met ons mee op vakantie, naar ons huis in Tsjechië. Het virus heeft wederom toegeslagen, we zijn weer gaan kijken naar een poesje genaamd Serenety. We moeten alleen nog weer even de stamboom uitpluizen, want ik denk dat de kleur er verkeerd in vermeld staat. Hier staat namelijk black-tortie op en volgens mij is de juiste benaming black-tortie met wit. Maar ook dit zal wel weer opgelost worden. Als alles goed is komt ze 15 of 16 december bij ons.

15 december: We hebben Serenety opgehaald en het eerste contact met de andere maine coons is erg goed. Ze word al meteen gelikt en besnuffeld en ze ondergaat het gelaten. Het contact met de honden is even iets minder. De honden zijn erg nieuwsgierig, maar zij vind ze erg groot denk ik. De honden die zij gewend is zijn pinchers en wij hebben een schotse collie en een kruising teckel met ?.

november 2007

27 november: Hoera, de registratie in het stamboek is een feit. Alle drie onze maine coons zijn nu officieel ingeschreven bij Felikat. Ook het dekbewijs maar ingestuurd, ik weet nog steeds niet 100% zeker of het gelukt is, maar Felikat wil de dekbewijzen voor de vierde week binnen hebben. Nu maar afwachten. Als alles goed is gegaan dan verwachten we dus rond 7 januari kittens!! Nog steeds staan onze maine coons uit Tsjechië niet geregistreerd bij Felikat. Dit omdat er een foutje in de stambomen zat en het heeft nogal geduurd eer we hiervoor de nieuwe stambomen uit Tsjechië hebben ontvangen. Op dit moment zijn de stambomen weer in het bezit van Felikat en worden weer ter registratie aangeboden. Hopelijk verloopt alles nu wel goed.

5 november: Onze Beruška is nu echt goed krols, nu maar even afwachten wat onze Ďábel hiermee kan! Op dit moment heeft hij wel de klok horen luiden, maar ik vraag me af of hij weet waar de klepel hangt!

september 2007

De kogel is door de kerk, we krijgen er weer een poesje bij. We hebben contact met cattery de Herlaer over een black-silver tabby blotched poesje. Ze gaat de naam Kayenthi krijgen en komt op 16 september ons team versterken.

augustus 2007

We hebben de stambomen en transfers van Beruška en Ďábel weer teruggekregen, omdat er een kleurcode fout staat in allebei hun stambomen! En ze waren allebei nog wel Fifé geregistreerd in Tsjechië. Om de goede stambomen in ontvangst te krijgen zijn we ongeveer met heel Oost-Europa in contact geweest. Het betrof hier cattery's uit Hongarije, Polen, Tsjechië en Nederland. Om alles weer goed geregistreerd te krijgen is er druk e-mail verkeer geweest tussen deze cattery's onderling en natuurlijk ook met ons.

juni 2007

De inschrijving bij Felikat is een feit. Cattery Kyjady is opgericht. We hebben meteen de stambomen en transfers van Beruška en Ďábel opgestuurd voor registratie in het stamboek.

april 2007

Eindelijk kunnen we op 28 en 29 april onze nieuwe huisgenoten op gaan halen. Ik ben erg benieuwd hoe ze reageren op de rest van ons gezin en onze twee honden. Hoera, onze Lucky is ook weer mee naar huis gegaan!! maart 2007 Onze HT&K poes Lucky is achtergebleven bij ons huis in Tsjechië. Wat een leegte brengt dit met zich mee. We zijn gaan surfen op marktplaats om te kijken of er misschien een extra poesje bij ons kan komen wonen. Ons oog valt op de maine coon, dit zijn nog eens katten, geweldig! We hebben contact gelegd met twee Tsjechische cattery's in de buurt van ons huis in Tsjechië. Bij cattery di Mazola hebben ze een mooie poes black-tortie met wit. Via cattery Hairy Majesty komen we in contact met Zuzka van cattery Susan's Cats. Zij heeft een mooie crème tabby classic kater te koop.