CONDENSATIE OP VENSTERS: WAT U MOET WETEN

Raamcondensatie is gebruikelijk in huizen tijdens de winter. Als u echter condensatie op uw ramen opmerkt, moet u dit zeker niet negeren. Dit vocht kan structuren in uw huis beschadigen en het is een waarschuwingssignaal voor uw binnen luchtkwaliteit. Hier leest u wat condensatie op ramen veroorzaakt en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

WAT VEROORZAAKT CONDENSATIE OP RUITEN?

Als het buiten koud is, is het binnen oppervlak van uw ramen koeler dan de lucht in uw huis. Wanneer warme lucht een koel oppervlak ontmoet, condenseert waterdamp in de lucht in druppels. Stel je een koud drankje voor op een warme zomerdag. Hetzelfde gebeurt met uw ramen.

De ruimtes in uw huis die het meest vatbaar zijn voor condensatie zijn de keuken en badkamers, aangezien warme douches en koken warme, vochtige lucht creëren. Na verloop van tijd kan condensatie uw raamkozijnen beschadigen en in de muren sijpelen, waardoor uiteindelijk de gipsplaat en de isolatie gaan rotten. Condensatie kan ook leiden tot schimmelgroei, wat uw gezondheid nadelig kan beïnvloeden.

www.wingman-montage.nl